Monede de aur, Rusia, instrument investiţional

O ofertă investiţională de aur, în Rusia

146
(reînnoit 18:02 18.03.2016)
Monedele de aur revin în uz. În Rusia oferta de monede investiţionale de aur devine tot mai populară. Acest instrument este considerat mult mai sigur decât banii lichizi.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Cetăţenilor ruşi le-a fost făcută o ofertă de aur. Este vorba despre o nouă oferta de sute de monede investiţionale de aur, de pe toate continentele, bătute de peste patruzeci de monetării. Respectiva ofertă a fost lansată de agenţia „Alpari”.

Conducătorul Alpari, Leonid Matveev, a subliniat că "aceste monede vor avea un grad sporit de utilitate, putând fi oferite chiar şi în calitate de cadou, care cu trecerea timpului va deveni tot mai scump".

„Pentru investitorii privaţi din Rusia, cea mai convenabilă formă de a face investiţii este cea în aur real – aceasta este cumpărarea monedelor investiţionale. Preţul acestora este apropiat la maximum de cel de la bursă, ele nu sunt supuse riscului unor fluctuaţii emoţionale de moment, cum este cazul valutei, au un grad sporit de lichiditate şi, spre deosebire de barele de aur nu sunt taxate cu TVA”, a declarat directorul general al Alpari, Leonid Matveev.

Alpari subliniază că din 2014 până în 2016, preţul aurului a crescut semnificativ, spre deosebire de cel al argintului, care a cunoscut o scumpire destul de modestă.

Moneda de aur „Gheorghe Învingătorul” lansată de Banca Centrală a Rusiei, care avea la momentul lansării un preţ de 50 de ruble, a crescut timp de doi ani cu 126 la sută, iar investitorii ruşi manifestă tot mai mult interes pentru acest instrument investiţional, dat fiind acel fapt că e mult mai stabil şi mai sigur decât rubla.

146
Tagurile:
Monetării, Monede, Ofertă, Aur, Investiţii, Rusia
Tematic
Rusia îşi sporeşte substanţial rezervele de aur
dolar

Cursul valutar pentru 2 decembrie: Ce se întâmplă cu dolarul

94
(reînnoit 18:46 01.12.2020)
Dolarul american crește în cotațiile oficiale, în timp ce moneda unică europeană se depreciază. Iată cursul stabilit de BNM pentru ziua de miercuri.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că miercuri, 2 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,25 lei, un euro costă 20,64 lei, o hrivnă ucraineană – 60 de bani, un leu românesc - 4 lei și 23 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 22 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 02 decembrie
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 02 decembrie

Astfel, dolarul american a câștigat doi bani, euro s-a depreciat cu doi bani, iar leul românesc a pierdut un ban. Hrivna ucraineană și rubla rusească au rămas la aceeași valoare. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
curs valutar pentur azi, curs valutar BNM, Curs valutar, curs
Tematic
Curs valutar BNM pentru 22 noiembrie - cât costă euro și dolarul
Curs valutar BNM: Ce se întâmplă cu euro și dolarul


Загрузка...
Mai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni

Agricultorii vor primi ajutor din partea Rusiei: Ce condiții trebuie întrunească

103
(reînnoit 18:48 01.12.2020)
Agricultorii vor putea primi ajutor din partea Federației Ruse. Guvernul a aprobat luni regulamentul privind stabilirea modului de acordare a ajutorului financiar nerambursabil. Beneficiarii pot fi fermierii ce au fost afectați de secetă în proporție de peste 60%.

CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Veste bună pentru agricultorii care au fost afectați în acest an de secetă. Federația Rusă va oferi un ajutor nerambursabil și neimpozabil în valoare de aproape 60 de milioane de lei, echivalentul a 275 de milioane de ruble rusești. 

Guvernul a aprobat luni regulamentul privind stabilirea modului de acordare a ajutorului financiar. Astfel, beneficiarii vor fi producătorii agricoli care dispun și exploatează terenuri arabile, ce au fost însămânțate cu porumb pentru roada anului 2020, dar au fost afectate de secetă în proporție de peste 60 la sută. Ajutorul este prevăzut pentru compensarea parțială a prejudiciului cauzat culturii porumbului și pregătirea solului pentru recolta anului 2021.

Potrivit regulamentului, pentru a obține ajutorul financiar, agricultorul trebuie să dețină teren însămânțat cu porumb; să dispună de un cont bancar în lei și să prezinte datele din actele de constatare a prejudiciului cauzat de secetă. 

Ajutorul financiar se va acorda solicitanților sub formă de plată directă la unitatea de suprafață de teren arabil, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului financiar va constitui șapte zile calendaristice de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Conform datelor, din totalul de circa 500 de mii de hectare de semănături cu culturi agricole de grupa a II, suprafața porumbului afectat constituie circa 51 la sută.

Amintim că la sfârșitul lunii octombrie, Moldova și Federația Rus au anunțat că sunt gata să semneze un acord de finanțare nerambursabilă. Atunci, viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a menționat că ”Actualitatea Acordului rezidă în necesitatea susţinerii financiare urgente a producătorilor agricoli din Republica Moldova care au suferit în cursul anului 2020 din cauza secetei severe și altor fenomene nefaste precum pandemia de COVID-19”.

Guvernul a precizat că acest acord nu implică costuri suplimentare și nu implică angajamente financiare din partea Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
agricultori, Guvern, Federația Rusă, credit nerambursabil


Загрузка...
Maia Sandu

Legea SIS: Maia Sandu cheamă oamenii la protest

0
Maia Sandu susține că în Parlament a ajuns o inițiativă care urmărește scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țării. Ea susține că va contesta inițiativa la Curtea Constituțională, dacă va fi votată. Între timp, ea a îndemnat oamenii să iasă la protest.

CHIȘINĂU, 2 dec- Sputnik. Maia Sandu a declarat într-un briefing de presă că în Parlament a fost înregistrată o inițiativă prin care se urmărește scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țării. În acest mod, spune ea, vor fi reduse atribuțiile șefului statului.

Sandu a anunțat că, în cazul în care proiectul va fi votat în Legislativ, îl va contesta decizia la Curtea Constituțională. 

”Ei încearcă să anuleze votul popular din 15 noiembrie. Proiectul cu care a venit azi în Parlament PSRM și ȘOR, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este o idee pusă la cale de persoana care a pierdut alegerile. Se încearcă păstrarea în captivitate a unei instituții esențiale pentru securitatea statului, iar pe de altă parte se anulează rezultatul votului dat  de popor în data de 15 noiembrie. Ei vor să blocheze realizarea mandatului președintelui ales și să reducă atribuțiile președintelui. Vom apăra vocea poporului, vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului. Am discutat și cu alți lideri subiectul și am stabilit că trebuie împreună vom opri atacurile”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a anunțat că mâine va organiza un protest în fața Parlamentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
declarații, Maia Sandu
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia
Pe cine va numi Maia Sandu la funcția de prim-ministru


Загрузка...