Air Moldova

Pista de decolare a Aeroportului din Chişinău va fi modernizată

140
(reînnoit 17:56 12.10.2015)
Compania "Avia Invest" a anunţat că lucrările de modernizare a pistei de decolare de pe Aeroportul Internaţional Chişinău vor fi realizate de o companie germană cu renume mondial.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. Compania „Avia Invest” începe lucrările de reabilitare a pistei de decolare a Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC). Serviciul de presă al „Avia Invest” anunţă că în acest scop pe teritoriul Aeroportului a fost instalată cea mai mare uzină de producere a betonului, prezentarea căreia a fost făcută de „Strabag Grup”, o compania germană cu renume mondial, care participă la lucrările de reconstrucţie a AIC.

„Această uzină ne va permite să producem volumul necesar de beton, în termenii necesari si de calitate înaltă, pe care o vom putea controla. Pe lângă productivitatea mare, uzina are capacitatea de a produce beton din 3 fracţii diferite de pietriş, necesar pentru lucrările planificate. Nicio altă uzină din Moldova nu produce asemenea material”, a declarat reprezentantul companiei Strabag, Alex Ecker.

„Avia Invest” a mai precizat că după finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, pista de decolare/aterizare va fi lărgită de la 45 de metri până la 60 de metri. Va fi majorată esenţial capacitatea portantă a pistei, căilor de rulare şi locurilor de staţionare a navelor. Astfel, Aeroportul Internaţional Chişinău va putea primi şi deservi toate tipurile de aeronave, fără restricţii şi va putea asigura un trafic de 21 nave pe oră.

140
Tagurile:
Capacitate, Tipuri de avioane, AIC, Pista de decolare, Reabilitare, Reconstrucţie, Modernizare, Avia Invest, Aeroportul Internaţional Chişinău, Chişinău
Tematic
Jardan: noi acţionăm în limitele contractului de concesiune a Aeroportului
Contractul de concesionare a Aeroportului Chişinău nu a fost încălcat
Aeroportul Internaţional Chişinău îşi onorează obligaţiunile la timp
Terminalul Aeroportului internațional din Chișinău își schimbă aspectul
La aeroportul din Chișinău continuă o construcție de amploare


Загрузка...