Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog

Eliberarea actelor la exportul produselor de origine animală, simplificată

16
(reînnoit 12:19 17.09.2015)
Documentele necesare pentru exportul produselor de origine animală vor fi eliberate la ghişeul unic. O decizie în acest sens a fost luată miercuri la şedinţa Guvernului.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. Miercuri, Guvernul Republicii Moldova a aprobat un Regulament privind ghişeul unic pentru eliberarea actelor necesare exportului produselor şi subproduselor de origine animală.

Documentul vine să simplifice modalitatea de obţinere de către persoanele fizice şi juridice a actelor ce permit exportul produselor de origine animală.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în felul acesta vor fi reduse o serie de cheltuieli la exportul acestor produse din ţara noastră. Totodată, intervenţia respectivă, potrivit sursei, este importantă sub aspectul combaterii corupţiei, dat fiind faptul că va limita „contactul dintre agenţii economici şi funcţionarii de procesarea documentelor”.

„Ghişeele unice vor fi instituite în cadrul oficiilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Beneficiarii vor prezenta certificatul sanitar-veterinar,  certificatul de conformitate pentru lotul de produse de origine animală, avizul sanitar-veterinar de export şi autorizația sanitar-veterinară pentru mijloacele de transport”, se spune în comunicatul de la Guvern.

16
Tagurile:
Ghişeu unic, Origine animalieră, Produse, Regulament, Hotărâre, Export, Guvernul Republicii Moldova
Tematic
Exporturile şi importurile RM sunt în scădere
RM și-a mărit de 7 ori volumul exportului de mere în Kazahstan
Exporturile şi importurile RM, în scădere


Загрузка...