Comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară

MF: agricultura va fi subvenţionată în limita mijloacelor disponibile

34
(reînnoit 15:14 22.07.2015)
Potrivit ministerului Finanţelor, prioritate va avea plata pensiilor şi salariilor, iar agricultura va fi subvenţionată în limita mijloacelor disponibile.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Autorităţile au decis să aloce peste 60 de milioane de lei pentru subvenţionarea agriculturii. Dar aceşti bani vor fi acordaţi în măsura în care vor exista mijloace disponibile, a menţionat Ministerul Finanţelor (MF) într-un răspuns la o solicitare din partea Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară.

Potrivit răspunsului ministerului Finanţelor, „prioritate va avea plata pensiilor şi salariilor”. Totodată, instituţia a precizat că statul va subvenţiona agricultura pe măsura acumulării mijloacelor băneşti în bugetul de stat.

Anterior, ministerul Finanţelor le-a recomandat instituţiilor de stat să renunţe la o serie de achiziţii şi să nu efectueze nici un fel de plăţi în avans.

Potrivit ministrului Anatol Arapu, acumulările în bugetul de stat sunt suficiente pentru plata pensiilor şi salariilor.

Miercuri expertul Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că economia moldovenească poate să asigure „supravieţuirea ţării”, dar nu poate să genereze mijloace suplimentare necesare pentru finanţarea reformelor şi a proceselor de dezvoltare.

 

34
Tagurile:
Salarii, Bugetul RM, Pensii, Ministerul Finanţelor, Subvenţii, Agricultură
Tematic
Arapu: bugetul RM, fiabil doar dacă e subvenţionat din exterior
Expert: bugetul RM ajunge doar pentru supravieţuirea ţării


Загрузка...