Жилой район города Кишинева

La Chişinău încep discuţiile despre comerţ şi servicii în cadrul CEFTA

20
(reînnoit 11:01 29.06.2015)
În perioada 29 iunie - 2 iulie în capitala Republicii Moldova vor avea loc discuţii şi negocieri cu privire la comerţul liber cu servicii în cadrul CEFTA.

CHIŞINĂU, 29 iun – Sputnik. Luni, la Chişinău, începe a patra reuniune a grupului de negociere privind comerţul cu servicii în cadrul Acordului Central European al Comerţului Liber (CEFTA). Evenimentul este organizat de Ministerul Economiei al republicii Moldova.

Reuniunea se desfăşoară în perioada 29 iunie – 2 iulie curent. La ea participă oficiali din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Kosovo, precum și reprezentanți ai Secretariatului CEFTA (Bruxelles).

Serviciul de presă al Ministerului Economiei notează că, potrivit agendei, reuniunea viceminiştrilor Economiei din țările CEFTA va avea loc la 2 iulie și va fi precedată de mai multe evenimente tematice, comitete și sub-comitete. În primele două zile vor avea loc negocieri privind liberalizarea comerțului cu servicii, în cadrul cărora se vor discuta ofertele de turism și serviciile de călătorii conexe, serviciile de mediu, serviciile de recreere, cultură şi sport. La finalul întrunirii va fi elaborată oferta pe sectoarele de servicii și vor fi identificate problemele pentru sesiunea următoare de negocieri. La 1 iulie se va desfăşura şedinţa Comitetului CEFTA privind facilitarea comerţului şi prima reuniune a subcomitetului CEFTA privind comerțul cu servicii.

20
Tagurile:
Comerţ cu servicii, CEFTA, Negocieri, Reuniune, Chişinău, CEFTA, Republica Moldova


Загрузка...