Уборка урожая зерновых

Fermierii germani se sufocă: cer revizuirea politicii sancţiunilor

50
(reînnoit 14:01 25.06.2015)
Ceea ce pare bun pentru unii politicieni europeni, este inacceptabil pentru fermierii din unele ţări ale UE, inclusiv din Germania. Agricultorii şi fermierii din această ţară se pronunţă contra politicii sancţiunilor antiruseşti.

CHIŞINĂU, 25 iun – Sputnik. Presa germană scrie că fermierii nemţi încearcă să determine factorii de decizie europeni să revadă politica de sancţiuni faţă de Rusia, deoarece sectorul agricol, inclusiv cel din Germania, suportă pierderi importante în din cauza actualelor relaţii ruso-europene.

La o reuniune recentă a producătorilor agricoli din Germania a fost lansat un apel către politicieni, cărora li se cere să facă eforturi în vederea anulării embargoului rusesc la produsele alimentare produse în ţările ce susţin sancţiunile antiruseşti. Potrivit protagoniştilor acestui apel, au de suferit cel mai mult din cauza restricţiilor adoptate de Moscova, ca reacţie la sancţiunile occidentale, producătorii de carne, lactate, fructe şi legume.

Potrivit preşedintelui asociaţiei germane a fermierilor, Joachim Rukwied, citat de Deutsche Welle, restricţiile la care au recurs autorităţile de la Moscova au condus la reducerea dramatică a vânzărilor unor produse cum sunt lactatele, carnea,fructele şi legumele.

Fermierii germani le-au cerut politicienilor din ţara lor să promoveze iniţiative de natură să conducă la anularea embargoului rusesc la produsele alimentare din UE.

 

50
Tagurile:
Vânzări reduse, Pierderi, Contra sancţiunilor, Fermieri germani, Germania
Corneliu Său

Opinie: Afacerea va crește rapid pe o platformă industrială

5
(reînnoit 14:45 31.10.2020)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", proprietarul unei fabrici de mobilă, Corneliu Său, a explicat ce are de câștigat un antreprenor începător dacă deschide o afacere în cadrul platformei industriale.
Opinie: Afacerea va crește rapid într-o platformă industrială

Corneliu Său este de părerea că în cadrul unei platforme industriale afacerea poate să crească rapid și sănătos, în special când este la început de cale. El recunoaște că, dacă ar fi avut ocazia de la inițierea afacerii sale să facă parte dintr-o platformă industrial, i-ar fi fost mult mai ușor și s-ar bucura de mute avantaje.

"Într-o platformă industrială poți să crești rapid și să-ți ajustezi costurile la creșterea directă. De exemplu, inițial folosești un depozit de șase metri în chirie, iar cu cât businessul crește angajezi mai multe persoane, respectiv și spațiul va fi mai mare. Când ei un spațiu separat sau din start ai costuri mai mari, nu poți să crești și stagnezi creșterea companiei", a explicat antreprenorul.

Mai mult, Corneliu Său a precizat că un alt avantaj ar fi racordările de autorizație – partea de procedură va fi cu mult simplificată. De asemenea, antreprenorii vor fi mult mai motivați să muncească într-un grup de oameni de succes, a căror energie și ambiție cu siguranță va fi molipsitoare.

De menționat este că, recent, Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Astfel, statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Platforme industriale, antreprenori, afacere
Tematic
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje


Загрузка...
Vasile Vulpe

Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

20
(reînnoit 16:35 30.10.2020)
Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Despre avantajele pentru antreprenori și beneficiile asupra economiei am aflat de la șeful Direcției politici economice din cadrul Ministerului Economiei, Vasile Vulpe.
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje

Statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă, susțin autoritățile.

Potrivit lui Vasile Vulpe, avantajele acestor platforme este că vor fi dotate cu toate rețelele de comunicare – iluminare, apă, canalizare, gaz etc. Racordarea la aceste facilități este una dintre cele mai costisitoare la etapa construcției.

"Atâta timp cât se va oferi o platformă unică, ce va avea o bază și mentenanță unică, atunci agentul economic nu va trebui să-și facă griji de aceste aspecte. Este un aspect foarte important", a subliniat interlocutorul.

Mai mult, odată cu crearea platformelor industrial-multifuncționale vor fi create inclusiv laboratoare de cercetare și renovare. Astfel, va avea loc simbioza dintre necesitățile din punct de vedere tehnologic a întreprinderii și activitățile științifice de cercetare și dezvoltare ale antreprenorilor, a mai adăugat Vasile Vulpe.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
economie, industrie, Ministerul Economiei al Republicii Moldova
Tematic
Proiect esențial pentru Moldova: 16 platforme industriale în 16 raioane


Загрузка...