Concursului vocal „Tu ești super!”

A început castingul pentru sezonul cinci al concursului vocal „Tu ești super!”

86
Postul de televiziune NTV și Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik anunță începerea preselecțiilor pentru sezonul cinci al concursului vocal internațional „Tu ești super!".

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Acest concurs le oferă copiilor talentați, rămași fără îngrijire părintească, șansa de a-și demonstra capacitățile vocale în fața a milioane de spectatori, de a fi îndrumați de cei mai buni pedagogi muzicali și producători, a cunoască vedete de talie mondială, precum și a-și face prieteni noi din diverse țări. Participanții la proiect vor beneficia de numeroase cadouri, iar cei care se vor clasa pe primele locuri vor primi premii speciale.

Întregul proces de pregătire a participanților pentru evoluarea în scenă, dar și participarea propriu-zisă la concurs este reflectată pe larg de către postul de televiziune NTV, pe internet, pe site-urile Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik, dar și pe cele mai accesate rețele de socializare.

Participanți ai proiectului pot fi copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani (inclusiv) dotați cu abilități vocale excepționale și care sunt stabiliți în case de copii, în familii adoptive sau se află sub supravegherea tutorilor, precum și copiii care, din cauza situației precare din familie, se află în școli-internat. Participă copii din Rusia, din statele CSI și Țările Baltice.

Pentru a participa la castingul proiectului internațional „Tu ești super!” trebuie să expediezi la adresa redacției: konkurs@sputnik.md:
  1. Un videoclip în care participantul la casting trebuie să povestească pe scurt despre sine (Prenume (sau pseudonim)) și nume, vârstă, oraș și statut (locuiesc într-un orfelinat / internat / familie de plasament / sub tutelă) și câteva înregistrări cu evoluțiile copilului. Pot fi expediate înregistrări ale evoluțiilor filmate la concursuri
  2. CERERE completată.

Rezultatele primului tur de calificare vor fi publicate în vara anului 2021.

Mai multe despre proiect:

Premiera concursului vocal pentru copii ”Tu ești super!” a avut loc pe 11 februarie 2017 la NTV. Încă de la primele emisiuni, proiectul a devenit unul dintre cele mai populare show-uri de talente. De-a lungul celor doi ani de existență, proiectul ”Tu ești super!” le-a ajutat celor 174 de tinere vedete să-și dezvăluie talentele vocale și să facă primii pași spre o carieră muzicală profesionistă. Unii participanți și-au îndeplinit visul și și-au găsit părinții.

Participanții edițiilor trecute ale concursului ”Tu ești super!” sunt invitați la diverse concursuri de muzică pentru copii, inclusiv la cele internaționale. Piesa în interpretarea câștigătoarei celui de-al doilea sezon al emisiunii ”Tu ești super!” Diana Ankudinova a intrat în primele trei videoclipuri cele mai populare ale segmentul rusesc de YouTube în 2018.

Concursul internațional ”Tu ești super!” este susținut de compania de televiziune NTV și Agenția de Presă și Radio Sputnik International, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
Tu ești super
Тема:
Concursul internațional "Tu ești super!" (17)
Tematic
Finala sezonului patru al show-lui „Tu ești super!”
Elena Pintilei

Republica Moldova a participat la grandiosul proiect "Лики памяти"

14
(reînnoit 19:55 24.06.2021)
În orașul Erevan din Armenia s-a desfășurat o nouă ediție a Proectului "Лики памяти". Republica Moldova participă pentru al patrulea an la ineditul eveniment.
Republica Moldova a particiăat la grandiosul proiect "Лики памяти"

În cadrul proiectului "Лики памяти" (”Chipurile memoriei”), reprezentanți din zeci de țări ale lumii au discutat despre activitatea specialiștilor din cadrul laboratoarelor de restaurare și conservare a documentelor de patrimoniu. Astfel, au fost prezentate: cadrul legislativ de funcționare, instalații și metode inovaționale de lucru, utilizate în biblioteci, muzee și arhive. Evenimentul s-a desfășurat timp de cinci zile.

"Pe parcursul evenimentului, colegii din întreaga lume au participat la lecții teoretice și practice, au povestit despre problemele și succesele din domeniu și au luat cunoștință de noile metode și tehnologii utilizate în restaurarea și conservarea obiectelor de patrimoniu precum sunt cărțile de colecție sau documentele de arhivă. Vom organiza un seminar cu colegii din Moldova pentru a împărtăși experiența evenimentului din acest an", a declarat pentru Spuntik Moldova directoarea Bibliotecii Naționale Elena Pintelei.

Potrivit interlocutoarei, majoritatea instituțiilor de la noi încearcă să asigure toate condițiile de păstrare a obiectelor de valoare din incinta bibliotecilor, muzeelor. În țara noastră există doar un laborator pentru restaurarea cărților, care se află în incinta Bibliotecii Naționale.

Proiectul "Лики памяти" este susținut de Fondul Interstatal de cooperare umanitară în cadrul CSI. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a X-a ediție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
cărți, bibliotecă
Tematic
Programul "Novateca" a modernizat peste o mie de biblioteci din întreaga ţară


Загрузка...

O orchestră din Berlin aduce un omagiu victimelor invaziei naziste în URSS

26
(reînnoit 16:04 22.06.2021)
Orchestra Neue Philharmonie a adus, marți, în fața Casei Ruse din Berlin, în omagiu victimelor, la cea de-a 80-a aniversare a începutului operațiunii Barbarossa - invazia Germaniei naziste în Uniunea Sovietică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

După spectacol, baloane albe sub formă de porumbei au fost eliberate în cer.

Ziua Comemorării și a Durerii este marcată în Rusia și în multe alte foste republici ale URSS pe 22 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26


Загрузка...
Pumn

Dezvăluiri în exclusivitate pentru Spuntik: Care e motivul real al bătăii în masă la Otaci

251
(reînnoit 01:13 25.06.2021)
Mama fetei din cauza căreia s-ar fi bătut mai mulți tineri din Otaci a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru Sputnik Moldova și a explicat care a fost de fapt motivul real care a dus la dezordinile în masă de joi. Ea afirmă că familia sa este acum amenințată.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Natalia Druță, mama fetei din cauza căreia a pornit bătaia de pe malul Nistrului, a explicat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova ce s-a întâmplat cu adevărat pe 21 iunie și care a fost motivul real al bătăii în masă. 

Natalia Druță
Natalia Druță

Poliția a anunțat că trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânăra care se odihnea pe malul Nistrului. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între cele două tabere care a degenerat în bătaie. Natalia Druță afirmă că cei trei tineri au încercat să o curteze insistent pe fiica sa. Ea afirmă că cealaltă parte a conflictului îi amenință copilul. 

„Nu au atacat-o, ci s-au luat de ea. Acum fiica mea este amenințată, precum și mulți oameni care au fost astăzi la întâlnirea de la Otaci. Bătaia a fost de fapt o provocare a reprezentanților comunității romilor”, a declarat pentru Sputnil Natalia Druță. 

Soția lui Petru Druță afirmă că incidentul de la Nistru doar a umplut paharul, însă de fapt conflictul ar fi mocnnit de mult timp.

„Sunt niște reglări de conturi. Ei își permit foarte multe în raport cu localnicii. Nu toți sunt așa, doar anumite persoane. Cu alți ne împăcăm foarte bine de mulți ani. În ultima lună, cazul nostru nu a fost singurul. Adolescenții din sat au fost bătuți. În Calarașeuca au luat telefonul unui ibăiat și l-au bătut. Astfel de cazuri sunt aproape în fiecare zi. Când copii noștri vin de la școală și cineva îi atacă, îi bate pur și simplu, îi bate cu picioarele în burtă, în cap pe copii din clasele a 4-a, a 6-a. Și acestea nu sunt cazuri unice. Se iau și de fete”, susține femeia. 

Natalia a mai spus că bătaia a încetat doar pentru că au intervenit mascații de la „Fulger”, însă conflictul nu este nici pe departe consumat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

251
Tagurile:
Otaci, în masă, bătaie
Tematic
Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România


Загрузка...