Anastasia Lisovaia

„Tu ești super!” - Anastasia Lisovaia, gata ajungă în finală

126
(reînnoit 18:41 20.09.2020)
Anastasia Lisovaia va evolua din nou pe scena proiectului internațional „Tu ești super!”. Ea a povestit într-un comentariu pentru Sputnik ce emoții a trăit când a revenit la concurs.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Astăzi se dă startul celui de-al patrulea sezon al show-ului internațional „Tu ești super!”. Moldova este reprezentată în cadrul proiectului de către Anastasia Lisovaia din Rîbnița, care a mai urcat pe aceeași scenă anul trecut.

Ea a povestit ce așteptări are de la acest prestigios concurs. 

"Transmit salutări echipei Sputnik. Am venit aici din Moldova și sunt foarte bucuroasă că am ajuns la „Tu ești super!”, a declarat Lisovaia într-un comentariu pentru Sputnik

Anastasia spune că se simte mult mai încrezătoare, având în vedere că este pentru a doua oară când participă la acest concurs. De aceea, este pregătită să ajungă mai departe decât data trecută. 

„Nu știu dacă voi obține victoria, dar în finală vreau să ajung. Pentru a doua oară e mai simplu, pentru că nu mă mai tem atât de tare, știu ce urmează și cum va fi. Cu toate acestea, concurența este mai mare”, a mai spus participanta din Moldova. 

Anterior Anastasia Lisovaia a participat în cel de-al treilea sezon la concursul „Tu ești super!”. Ea nu a ajuns în etapa următoare, dar a primit tot atunci invitația de a mai evolua odată. 

În total, în noul sezon vor participa la show 58 de concurenți din Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Abhazia, Kârgâzstan, Moldova, Azerbaidjan și Estonia. Participanții vor fi evaluați de către Diana Arbenina, Aleksei Vorobiov, Igori Krutoi și Iolka. 

"Tu ești super!" este un concurs organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse. Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele.

Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni. 

În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender. 

În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

126
Tagurile:
Moldova, participantă, show
Tematic
Un adevărat miracol: Vezi ce dar au primit 12 participanți la „Tu ești super” - Video
Victoria Melnic

AMTAP, la 80 ani: Manifestările dedicate sărbătorii

26
Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Despre rezultatele și perspectivele instituției am aflat de la rectorul Victoria Melnic.
AMTAP, la 80 ani: Manifestările dedicate sărbătorii

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din Republic Moldova şi singura instituţie de stat în domeniul învăţământului artistic superior din țară. Astfel, AMTAP pregătește specialiști cu studii superioare pentru toate domeniile artei şi culturii: muzică, arta teatrală, coregrafie, multimedia, arte plastice şi decorative, design şi culturologiei ș.a.

Potrivit rectorului Victoria Melnic, de la an la an, instituția devine tot mai cunoscută și peste hotarele țării, grație absolvenților moldoveni ce duc faima Academiei prin întreaga lume.

"În acești ani, instituția a oferit țării un număr mare de personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii și artei naționale. În ultimii zece ani, imaginea Academiei a devenit și mai vizibilă, grație absolvenților talentați care participă la diverse spectacole pe marele scene din lume", a declarat pentru Sputnik conducătorul AMTAP.

Cu prilejul celor 80 de ani de la fondare, instituția pregătește o suită întreagă de manifestări. Astfel, în perioada 20 octombrie-20 noiembrie sunt fi organizate o serie de activități (conferințe științifice internaționale; expoziții de documente istorice și fotografii, publicații reprezentative ale profesorilor etc.). Totodată, se vor desfășura și unle evenimente în regim online - înregistrări retro audio și video, spectacole, concerte și alte activități inedite.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
aniversare, teatru, Muzică, Artă, Academia


Загрузка...

Video: Primul concert cu public în sală la Chișinău

66
După mai bine de jumătate de an de restricții impuse în contextul pandemiei, Sala cu Orgă din Capitală a găzduit primul concert cu public. Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.

Pare a fi un vis. După șapte luni de restricții, astăzi la Chișinău s-a desfășurat primul concert cu public în sală. În incinta Sălii cu Orgă, Orchestra Națională de Cameră, condusă de dirijorul cu o carieră impresionantă Cristian Florea, a susținut un concert de muzică barocă.

Zeci de spectatori au venit astăzi să savureze frumusețea acestei muzici. Cei prezenți au spus că au fost dornici de asemenea concerte, iar zâmbetul și buna dispoziție nu au putut fi ascunse nici după măștile de protecție. Nici faptul că trebuie să respecte distanța socială și alte măsuri impuse de autorități nu i-au făcut să renunțe la participarea la un asemenea eveniment de anvergură.

”Eu sunt foarte bucuros. Nu am avut în ultima perioadă asemenea ocazie. Este îmbucurător că s-a organizat un asemenea eveniment”, a spus unul dintre spectatori.

În cadrul concertului, spectatorii s-au putut bucura de prestația mai multor artiști cunoscuți: Tatiana Costiuc, soprană, Ion Negură, flaut, Reghina Nadkrenicinaia, organista Catedralei Romano-Catolice ”Providența Divină” și Olgla Iuhno, clavecin. În cadrul spectacolului a răsunat muzică de G.F. Handel, J.J. Quantz și A. Corelli.

Mai multe detalii despre eveniment aflați din reportajul video realizat de reporterul Sputnik Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
muzică, Sala cu Orga, Concert, Concert


Загрузка...
Lucrări de reparație a drumurilor

Atenție șoferi: Încă o stradă din Chișinău intră în reparație

0
(reînnoit 23:24 22.10.2020)
Primăria municipiului Chișinău informează că va demara lucrări de reparație pe încă o stradă din Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Încă o stradă din Chișinău intră în reparație, informează Primăria Chișinău. Din luna noiembrie încep lucrările de reparație a străzii Ion Creangă, pe segmentul strada Alba Iulia – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Municipalitatea a solicitat finalizarea lucrărilor până la sfârșitul lunii august 2021, deși graficul proiectului este prevăzut până în martie 2022.

Sens unic de deplasare
© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP

„Inițial vor fi înlocuite rețelele edilitare, după care va fi asfaltată strada. Lucrările vor consta în frezarea îmbrăcămintei rutiere pe cotele prevăzute în proiect și așternerea unui strat de beton asfaltic dens, de 8 centimetri, pe bază de granule din granit. Urmează acoperirea suprafeței cu geocompozit, pentru a spori rezistența asfaltului, după care va fi așternut stratul de uzură de 5 centimetri, din mastic bituminos cu celuloză”, este precizat în informarea de presă.

Pentru a se evita ambuteiajele, s-a decis organizarea lucrărilor pe tronsoane, fără suspendarea în totalitate a traficul rutier, ci doar pe anumite benzi.

Din volumul total de intervenție, renovarea rețelelor de apeduct și canalizare reprezintă 29% și reparația propriu-zisă a străzii - 71%. Lucrările de drum și amenajarea teritoriului vor fi realizate în perioada aprilie-august 2021. Valoarea proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 69, 22 milioane lei, iar termenul de garanție al lucrărilor este de 5 ani. Lungimea străzii Ion Creangă este de 1 840 de metri, iar lățimea părții carosabile este de 14 metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Reparație, reparația drumurilor, lucrări de reparații
Tematic
Ce se întâmplă cu lucrările de reabilitare a unor drumuri naționale
Când va fi realizat ''Programul Drumuri Bune pentru toți'': Iată ce spune președintele


Загрузка...