Lumânări în biserică

Svetlana Frumusachi: „Venirea lui Ștefan Petrache în televiziune a fost o revoluție”

143
(reînnoit 08:36 16.01.2020)
Regretatul artist Ștefan Petrache a colaborat și cu posturi de televiziune. La Moldova 1, interpretul a condus Departamentul Cultură și Divertisment. Regizoarea Svetlana Frumusachi a povestit pentru Sputnik Moldova despre acea perioadă.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Ștefan Petrache a colaborat și cu televiziunea, iar regizoarea Svetlana Frumusachi a fost persoana care l-a convins să accepte o asemenea provocare.

Regretatul artist a condus Departamentul Cultură și Divertisment de la postul public de televiziune în anii `90 ai secolului trecut, a precizat regizoarea într-o discuție cu jurnalistul Andrei Porubin.  

 „Venirea lui în televiziune a fost o revoluție, pentru că pe atunci se cerea ceva nou, peste tot se porneau reforme, se întâmplau lucruri frumoase. Venirea lui a fost ceva excepțional”, a spus Svetlana Frumusachi.

Regizoarea de televiziune și-a mai amintit, în discuția cu jurnalistul Sputnik Moldova, că Ștefan Petrache a susținut tinerele talente din Televiziune, „i-a susținut pe oamenii care veneau cu idei progresiste, cu idei noi”, în special pe cei din cadrul Departamentului Cultură și Divertisment pe care-l conducea.

Artistul emerit a decedat în seara de 13 ianuarie, cu puțin timp înainte de miezul nopții, la vârsta de 70 de ani. Ștefan Petrache s-a născut la 8 mai 1949, în satul Vânători, din raionul Nisporeni.

143
Tagurile:
in memoriam, televiziune
Tematic
Corpul neînsuflețit al lui Ștefan Petrache, la Biserica „Sf. Teodora de la Sihla”


Загрузка...