Дegendarф actriță a teatrului rus Alla Pokrovskaia

A murit o legendară actriță a teatrului rus

997
(reînnoit 17:41 25.06.2019)
Cunoscuta actriță de teatru și film Alla Pokrovskaia, fosta soție a marelui actor și regizor Oleg Efremov, a murit astăzi la Moscova.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Artista Poporului din Rusia, profesor și regizor de teatru, Ala Pokrovskaia, a murit la vârsta de 81 de ani, a comunică pentru RIA Novosti serviciul de presă al Teatrului Artistic din Moscova (MHT) „A. P. Cehov”.

„Locul și ora ceremoniei de rămas bun și a funeraliilor vor fi anunțate mai târziu”, a adăugat interlocutorul agenției.

Alla Pokrovskaia s-a născut în capitala Rusiei într-o familie de oameni de creație și visa încă din copilărie să devină actriță. În anul 1959 a absolvit școala-studio MHAT, după care a fost admisă în trupa teatrului „Sovremennik” unde a activat timp de 45 de ani.

În 2004, Pokrovskaia a trecut la MHT „A. P. Cehov”. Pe parcursul mai multor ani a predat la școala-studio.

Actrița s-a produs în zeci de filme cunoscute, printre care se „Ploaia din iulie”, „O viață scrută atât de lungă”, „Trenul de zi”. „12 scaune”, „Vîsoțki. Mulțumesc că ești viu” și multe altele.

Alla Pokrovskaia a fost soția actorului Oleg Efremov. Fiul lor Mihail, precum și nepoții Nicolai și Nikita și-au ales, de asemenea, profesia de actor.

997
Tagurile:
teatru, legenda, murit, Moscova, actriță
Tematic
S-a stins din viață un mare cântăreț din Rusia: A interpretat piese memorabile
Microfon Sputnik

Concert spectaculos cu prilejul sărbătorilor de iarnă - detalii

61
(reînnoit 20:34 03.12.2020)
Un spectacol de zile mari cu prilejul sărbătorilor de iarnă va fi prezentat de corurile pentru copii din Republica Moldova, o orchestră și renumiți interpreți. Detalii am aflat de la dirijorul şi autorul proiectului Adrian Marian.
Concert spectaculos cu prilejul sărbătorilor de iarnă - detalii

În data de 13 decembrie va fi lansată cea de-a doua ediție a concertului „Santa Lucia”, dedicat sărbătorilor de Crăciun. Peste 250 de copii din toată țara, acompaniați de o orchestră uimitoare, vor prezenta un spectacol muzical de excepție în care vor interpreta cântece de iarnă cu tematică de Crăciun.

Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare
© Sputnik / Evghenii Panasenco

"În acest an, evenimentul va fi difuzat la un post de televiziune cu acoperire națională, dar și de platforme online. Vom prezenta o producție video în care mai multe coruri acompaniate de orchestră vor crea o atmosferă magică de sărbători", a declarat pentru Sputnik Adrian Marian.

Potrivit dirijorului, proiectul este realizat cu sprijinul Ambasadei Suediei și Fundației Est-Europene. Denumirea proiectului „Santa Lucia” provine de la o tradiție suedeză ce marchează începutul sărbătorilor de Crăciun.

În 2019, grandiosul concert s-a desfășurat la Sala cu Orgă din Chișinău și a adunat sute de spectatori și oaspeți de peste hotarele țării.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
sărbători, Concert
Tematic
Video: Primul concert cu public în sală la Chișinău


Загрузка...
Dumitru Grosei

Regizor moldovean, premiat la un prestigios festival din Argentina

46
(reînnoit 14:02 30.11.2020)
Regizorul moldovean Dumitru Grosei a primit un premiu special la un festival de film internațional din Argentina. Detalii am aflat chiar de la el în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".
Regizor moldovean, premiat la un prestigios Festival din Argentina

O producție cinematografică în regia lui Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la Categoria „Film de Ficţiune” la un festival de film internațional din Argentina.

Filmările s-au desfășurat timp de o săptămână, în anul 2013, în județul Vâlcea, România. Acesta este un film de scurt-metraj cu o durată de 18 minute.

"Filmul are subtitre în limba spaniolă. A fost solicitat să fie inclus în acest prestigios concurs. Este un premiu important pentru întreaga echipă care a muncit la realizarea acestuia", a declarat în studioul Sputnik Dumitru Grosei.

Potrivit regizorului moldovean, subiectul filmului este unul actual și descrie relația între părinți-copii, viața dinamică și pe alocuri brutală ce creează o maturizare forțată a unui adolescent.

De menționat este că în palmaresul regizorului moldovean sunt zeci de premii obținute în cadrul festivalurilor internaționale.

Printre acestea se numără trofeul "Gagara de Aur" la cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și TV "TO SAVE AND PRESERVE", desfășurat în în Hanti-Mansiisk, Rusia. Dumitru Grosei a mai câștigat premiul pentru "Cel mai bun scenariu" cu proiectul cinematografic "Ionel și Maricica" la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ukraina. Totodată, peliculele sale au beneficiat de nominalizări oficiale în Italia, China, Maroc, Turcia, Albania, Liban, România ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
film
Tematic
Dumitru Grosei, despre industria cinematografică din Moldova


Загрузка...
Galina Vieru

Cărți și ilustrații deosebite: Interviu cu Galina Vieru

0
(reînnoit 15:21 05.12.2020)
Sunt oameni care în perioada pandemiei au muncit mai mult decât înaintea declanșării ei, iar rezultatele muncii au fost apreciate inclusiv pe reţelele de socializare. Este şi cazul pictoriţei Galina Vieru, care a creat mai multe desene deosebite.
Cărți și ilustrații deosebite: Interviu cu Galina Vieru

În ciuda pandemiei, Galina Vieru a avut o perioadă destul de solicitantă și fructoasă. Pictorița a realziat mai multe tablouri în stil național și a ilustrat unele cărți. Este vorba despre opera „Seminţe de Cer”, semnată de autoarea Adelina Labic.

"A fost o deosebită plăcere pentru mine să ilustrez această carte complexă ce transmite un mesaj foarte profund. Sunt texte scrise din suflet, iar ilustrarea conținutului a fost o frumoasă provocare pentru mine", a mărturisit pictorița.

Galina Vieru susține că de mic copil îi plăcea să admire ilustrațiile din cărți pe care le primea din partea celor dragi. Pictorița mai spune că în timpul procesului de creație depune tot efortul pentru a impresiona publicul iubitor de artă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
picturi, cărți
Tematic
Descoperă Chișinăul: Carte pentru copii


Загрузка...