Aleksandr Aleksandrovici Pușkin și Maria Aleksandrovna Durnovo-Pușkina (Marie-Madeleine).

Urmașii lui Pușkin din Belgia vizitează Moldova

166
(reînnoit 15:44 28.09.2016)
În programul oaspeților este inclusă vizitarea Casei-muzeu „A. S. Pușkin”, a satului Dolna , precum și redacției Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Urmașii din Belgia ai lui Aleksandr Sergheievici Pușkin — Aleksandr Aleksandrovici Pușkin și soția sa, Maria Aleksandrovna Durnovo-Pușkina — se află într-o vizită la Chișinău, i-au comunicat corespondentului Sputnik responsabili de la Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC).

Miercuri, oaspeții au vizitat Casa-muzeu de la Chișinău a poetului. Iar joi Aleksandr Aleksandrovici și Maria Aleksandrovna vor pleca la Dolna, la conacul familiei Ralli-Arbore, unde a fosr oaspete renumitul lor strămoș. În aceeași zi, la CRȘC din Chișinău va avea loc o întâlnire cu scriitorii.

Totodată, miercuri soții Pușkin au întreprins o vizită la redacția Sputnik Moldova.

Corespondenții Sputnik au fost informați la CRȘC despre faptul că Aleksandr Aleksandrovici Pușkin este străstrănepotul poetului, ultimul descendent direct pe linie paternă. Este un mecena și activist public, președinte al Uniunii aristocraților ruși din Belgia, fondatorul și copreședintele Fondului Internațional de Caritate „A. S. Pușkin".

Se ocupă activ de popularizarea peste hotare a creației strămoşului său: organizează reprezentații teatrale pe subiecte din opera poetului, participă la conferințe internaționale.

Descendentul poetului a fost oaspete de onoare la festivitățile jubiliare dedicate celei de a 200-a aniversări de la nașterea lui Pușkin și împlinirii a 300 de ani de la fondarea orașului Sankt Petersburg; a participat activ la acțiunile consacrate împlinirii a 70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, organizate în Belgia. Pentru aportul considerabil în dezvoltarea relațiilor culturale, păstrarea și popularizarea limbii și culturii ruse peste hotare, urmașul lui Pușkin a fost decorat cu medalii și insigne guvernamentale ale Rusiei, inclusiv cu medalia „A. S. Pușkin".

Soția acestuia, Maria Aleksandrovna (Marie-Madelaine) Durnovo-Pușkina, este nepoata Mariei Pușkina — fiica feciorului lui Pușkin, Aleksandr Aleksandrovici, căsătorită cu Nicolai Bâkov, fiul Elizavetei Gogol care, la rândul său, era rudă cu Nicolai Vasilievici Gogol. Maria Pușkina este președintele Fondului Internațional de Caritate „A. S. Pușkin", a deținut funcția de casier principal al Asociației „Femeile Europei".

Vineri, 30 septembrie, Soții Pușkin vor vizita secția oncologică pentru copii de la Institutul oncologic din Chișinău.

Sâmbătă, distinșii oaspeți vor participa la masa rotundă „Moștenirea de creație a lui A. S. Pușkin în cinematografia rusă".

166
Tagurile:
vizită la Chișinău, urmașiii lui Pușkin, Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC), Maria Aleksandrovna Durnovo-Pușkina, Aleksandr Aleksandrovici Pușkin, Belgia
Tematic
Ce soartă va avea casa-muzeu Pușkin din Chișinău
În Moldova este marcată Ziua limbii ruse și ziua de naștere a lui Pușkin
Lenuța Burghilă

Lenuța Burghilă, despre provocările din viața ei

118
(reînnoit 17:33 06.03.2021)
Artistul poporului din Republica Moldova a răspuns unor întrebări mai puțin convenționale în cadrul unui interviu acordat Agenției de Presă Sputnik. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Lenuța Burghilă, artist din Republica Moldova, cunoscut și iubit și în România, a răspuns unor întrebări neconvenționale în cadrul unui interviu acordat Agenției de Presă Sputnik.

Prima parte a interviului, în care frumoasa artistă a subliniat cât îi e de dragă România și oamenii săi poate fi citită aici.

Sunteți o femeie frumoasă și de succes. Cum reușiți să faceți față tuturor provocărilor și care este ritualul dumneavoastră de frumusețe? Mergeți la saloane, vă îngrijiți acasă?

Eu, personal, mă țin într-o oarecare formă, prin spiritual. Bogăția asta a mea (spirituală – nota Georgiana Arsene) mereu mă ține pe o undă să nu decad, pe o undă creativă și foarte optimistă, din punct de vedere al dispoziției.

Fac mereu ceva ca să nu simt cum timpul trece. Dacă e vorba de fiziologic, eu mai încerc să fac sport când am timp, mai aplic niște măști, mai merg din când în când la salon, dar nu totdeauna. Îmi fac singură masaj pe față, fac sport, încerc să țin niște diete…

Eu am și niște gene… Mama mea, la 80 de ani, nu are riduri decât pe sub ochi.

Cel mai important este sportul, alimentația sănătoasă – țin cont mereu să consum un singur produs, să nu le amestec: dacă e terci, să fie doar terci, dacă e ciorbă, să fie doar ciorbă – mereu un zâmbet pe față și activitatea. Oamenii mereu mă inspiră.

Ați intrat în politică alături de Partidul PACE…

Sunt om de artă care fac politica culturii și vreau să fie și o cultură a politicii.

Nu v-a fost teamă să intrați în politică, un domeniu considerat ”al bărbaților”?

Eu nu știu dacă ar fi bine să gândim că doar bărbații trebuie să facă politică, fiindcă sunt atâtea doamne care ar face și fac mai multe decât niște bărbați.

Mie nu mi-a fost frică, niciodată, să încerc ceva nou. Eu știu ce am, ce pot oferi, ce așteptări pot avea și ce rezultat vreau să obțin.

Eu am intrat în politică și am ramura mea în care lucrez – Departamentul Cultură și Artă. Noi avem proiecte pe acest segment pe care le promovăm și încercăm să facem lumea mai bună, să îndemnăm lumea la frumos. Să fie mai puțină gâlceavă. Îl apreciez foarte mult pe liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Mă gândesc dar îmi pare că nu toate partidele au Departamentul Cultură și Artă. De aceea am și venit la acest partid, am venit la locul potrivit. Altfel, nu știu dacă aș fi acceptat să fac parte dintr-un partid.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
MOLDOVA, VIATA


Загрузка...
Natalia Gordienko și Filip Kirkorov

Video: Când își va prezenta Natalia Gordienko piesa cu care va merge la Eurovision

75
Filip Kirkorov a mai dezvăluit un detaliu cu privirea la pregătirea interpretei din Moldova pentru Euroovision, în compania unor vedete din showbizul rusesc. Este cunoscută data la care va fi prezentat clipul la piesa cu care Gordienko va încerca să cucerească Europa.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Cântărețul din Rusia Filip Kirkorov a invitat vedete din showbizul rusesc la prezentarea clipului Nataliei Gordienko Sugar ("Zahăr"), cu care aceasta o va evolua la concursul internațional Eurovision-2021.

Printre alții, Kirkorov și-a invitat la premieră colegii alături de care face parte din juriul unui program de divertisment la o televiziune rusească: interpreta Valeria, showmenii Timur Rodrighes și Aleksandr Revva, prezentatoarea TV Reghina Todorenko.

”Iată așa îi invităm astăzi pe prietenii mei apropiați la o frumoasă prezentare”, a menționat Kirkorov.

Amintim că Kirkorov va fi anul acesta producătorul Nataliei Gordienko la concursul Eurovision-2021. Cântărețul a anunțat deja că la actualul eveniment muzical internațional el va fi producător doar pentru interpreta din țara noastră.

Prezentarea oficială a piesei este planificată pentru 4 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
clip, Eurovision, Gordienko
Tematic
Cine este bărbatul alături de care Gordienko se simte zeiță
Așa n-ai mai văzut-o: Gordienko, cu buzele pudrate - Video


Загрузка...

Cum s-au schimbat idealurile de frumusețe de-a lungul secolului: Cele mai frumoase femei

0
 • „Fata Gibson” - ideal de frumusețe feminină creat de ilustratorul american Charles Dana Gibson
 • Американская актриса Кэтрин Хепберн
 • Портрет Одри Хепберн
 • Австралийская супермодель Эль Макферсон демонстрирует творение Todd Oldham во время модного показа в Нью-Йорке
 • Британка Кейт Мосс в 1990-х и 2000-х годах считалась самой высокооплачиваемой моделью.
Moda este un fenomen capricios, ciudat și, adesea, revine pe cărările sale deja călcate. Într-o anumită perioadă, tipul „vamp” devine foarte popular, apoi toți înnebunesc după imaginea femeii băiețoase, apoi, după un timp, vine rândul femeilor „misterioase”.

Dar ce să faci cu frumusețea „atipică”? Să o adaptezi la standarde sau să o subliniezi, contrar modei generale?

Fiecare femeie decide această problemă în felul ei. Și fiecare bărbat - o evaluează din punctul său de vedere. Și mulți reușesc să facă acest lucru cu ochii larg deschiși și plini de admirație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
 • „Fata Gibson” - ideal de frumusețe feminină creat de ilustratorul american Charles Dana Gibson
  © Photo : Public domain

  „Fata Gibson” - ideal de frumusețe feminină creat de ilustratorul american Charles Dana Gibson

 • © Photo : Public domain

  Actrița americană de film mut Alice Joyce

 • © AP Photo

  Actrița Jean Harlow - sex simbol al anilor 30

 • Американская актриса Кэтрин Хепберн
  © AFP 2020

  Actrița americană Katharine Hepburn - una dintre marile figuri ale istoriei filmului. A fost fruntașă la Hollywood timp de 60 de ani și a fost nominalizată la Oscar de douăsprezece ori și a câștigat acest premiu de patru ori - niciun actor nu a reușit până acum această performanță.

 • © AP Photo

  Marilyn Monroe în celebra scenă din filmul „The Seven Year Itch”

 • Портрет Одри Хепберн
  © AFP 2020 / -

  Portretul actriței Audrey Hepburn

 • © AP Photo / Nick Ut

  Actrița Farrah Fawcett în timpul filmărilor serialului „Celebrity Challenge of the Sexes” în California

 • Австралийская супермодель Эль Макферсон демонстрирует творение Todd Oldham во время модного показа в Нью-Йорке
  © AFP 2020 / TIMOTHY A. CLARY

  Supermodelul australian Elle Macpherson prezintă creația lui Todd Oldham în timpul unei prezentări de modă din New York

 • Британка Кейт Мосс в 1990-х и 2000-х годах считалась самой высокооплачиваемой моделью.
  © AFP 2020 / TIMOTHY A. CLARY

  Britanica Kate Moss era considerată modelul cel mai bine plătit în anii 1990 și 2000.

 • © AP Photo / Kevork Djansezian

  Cântăreața Christina Aguilera la primul premiu anual Latin Grammy Awards din Los Angeles

 • © AP Photo / Chris Pizzello/Invision

  Kim Kardashian la premiera „Promisiunea”, în Los Angeles

Tagurile:
femei, frumusețe


Загрузка...