Михай Волонтир

Dmitri Medvedev a transmis condoleanțe familiei lui Mihai Volontir

65
(reînnoit 10:39 23.09.2015)
Mihai Volontir a fost condus pe ultimul drum în aplauze. Actorul moldovean a fost înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a expediat o telegramă în care a exprimat condoleanțe rudelor și apropiaților actorului Mihai Volontir.

”Primiți profundele mele condoleanțe în legătură cu decesul lui Mihail Ermolaevici Volontir.

Mihail Ermolaevici a fost o legendă a cinematografiei noastre, actor de un mare talent și o individualitate deosebită. El a jucat multe roluri în teatru și în filme. Dar principalul său rol, îndrăgit de toată lumea şi care şi care şi-a pus amprenta asupara întregii sale vieţi, a fost cel al țiganului Budulai. El a știut să redea cu sinceritate profunzimea sufletească, să creeze chipuri apropiate și înțeles de fiecare, să le dea eroilor săi un farmec deosebit, să-i înzestreze cu simţul dreptății și al respectului de sine. Așa a fost Mihai Volontir pe ecran și în viață. Așa va rămâne în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat. Veșnica lui amintire", se spune în mesjul lui Dmitri Medvedev”.

Mihai Volontir a fost condus pe ultimul drum în aplauze
© Sputnik . Vladimir Polushatov, Evgheni Panasenco

Mii de persoane au venit să-și ia rămas bun de la cunoscutul actor Mihai Volontir. Mitingul de doliu a avut loc la Palatul Naţional ”Nicolae Sulac”. Oamenii se apropiau în procesiune de sicriu, pentru a depune flori şi a aduce un omagiu talentului și calităților sale deosebite. După ceremonia oficială, cortegiul funerar cu corpul neînsuflețit al lui Volontir s-a îndreptat spre Cimitirul Central din Chișinău.

Cunoscutul actor a decedat în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 81 de ani. Acest lucru l-a anunțat văduva artistului, Efrosinia Dobândă-Volontir. Ea a precizat că motivul decesului a fost ”o boală îndelungată”. Actorul a murit la Chișinău, la Spitalul Clinic Republican (SCR). În ultimele două luni și jumătate, Volontir s-a aflat permanent la tratament, mai întâi în Spitalul Municipal din Bălți, iar apoi la SCR. Potrivit medicilor, actorul a decedat pentru că s-au agravat mai multe boli de care suferea artistul, în cea mai mare parte din cauza vârstei înaintate.

65
Tagurile:
Cimitirul Central, procesiune funerară, condoleanțe, Volontir, Dmitri Medvedev, Chișinău
Тема:
Moldova îşi ia rămas bun de la marele actor Mihai Volontir (21)
Tematic
Conducerea ţării, îndurerată de moartea actorului Mihai Volontir.
Oamenii l-au iubit pe Volontir pentru talent, simplitate şi modestie
Zi de doliu naţional în memoria lui Mihai Volontir
Boris Galkin: filmele cu Volontir ne vor învăța să trăim cu adevărat
Vitalie Rusu: Volontir l-a jucat pe Cantemir aşa cum l-a descris Eminescu


Загрузка...