Жительница Молдавии собирает виноград

Copii din Moldova participă la un concurs folcloric în Criuleni

99
(reînnoit 17:24 10.06.2015)
În comuna Hîrtopul Mare din raionul Criuleni a avut loc Festivalul ”Folclorul copiilor”.

 

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Cel de al II-lea festival-concurs ”Folclorul copiilor” a avut loc în comuna Hârtopul Mare din raionul Criuleni.

La eveniment au participat colective de creație ale copiilor din Ungheni, Telenești, Florești, Hâncești, Criuleni, Cantemir, Chișinău.

Raionul Criuleni a fost reprezentat de grupurile folclorice ”Lăstăreii” din comuna Bălăbănești și "Mugurașii" din satul Cruglic.

Primul loc în cadrul concursului i-a revenit colectivului "Iedera" din Chișinău, al doilea – "Lăstăreilor", iar al treilea loc a fost ocupat de "Mugurașii" și "Doinița", ambele colective din raionul Ungheni.

Organizatorii festivalului sunt Centrul național pentru păstrarea și promovarea moştenirii culturale al muzeului din raionul Criuleni și consiliul comunei Hârtopul Mare.

Decizia de a desfăşura în acets an festivalul respectiv în Hârtopul Mare a fost luată în legătură cu faptul că anul trecut colectivul de copii "Băştinaşii" din această localitate a ocupat primul loc la Ungheni, unde a avut loc concursul.

Al treilea festival ”Folclorul copiilor” va avea loc anul viitor la Hâncești.

 

99
Tagurile:
rnul Criuleni, folclor, festival, copii, Republica Moldova


Загрузка...