Huawei P40 lite și Huawei P40 lite E

Fii mereu gata de acțiune cu Huawei P40 lite și Huawei P40 lite E!

Viața noastră este marcată de o serie de activități zilnice: job, cursuri, evenimente în familie, întâlniri cu prietenii, deplasări și momente de relaxare.

Cu atât de multe lucruri de bifat într-o singură zi, una dintre grijile permanente este aceea de a purta încărcătorul telefonului cu noi oriunde și oricând.

Însă, a venit momentul să ne ușurăm modul de viață și să eliminăm această preocupare. Acum este posibil, cu unul din cele două smartphone-uri noi pe piața din Republica Moldova: Huawei P40 lite sau Huawei P40 lite E, care vin cu o baterie uimitoare. Și cu un raport calitate-preț care merită toată atenția. Înainte de a-l alege pe cel care ți se potrivește, află mai multe și despre restul specificațiilor prin care se remarcă!

Huawei P40 lite: În timp ce îți citești mail-urile dimineața, bateria ajunge la peste 70%

Huawei P40 lite și Huawei P40 lite E
© Photo : Oferită de Huawei
Huawei P40 lite

Pentru a evita să iei în permanență cu tine încărcătorul sau să cauți o sursă de alimentare, este o idee bună să ai un smartphone a cărui baterie nu cedează chiar în momentele importante. Un alt beneficiu adus de Huawei P40 lite, pe lângă bateria puternică, este și funcția revoluționară de încărcare, Huawei SuperCharge. Cum îți schimbă viața? Află din rândurile de mai jos.

Huawei P40 lite are o baterie de 4200 mAh și suportă tehnologia Huawei SuperCharge la 40W. Acest lucru înseamnă că smartphone-ul poate susține fără efort ore întregi de joc. Chiar dacă uiți să îl încarci cu o seară înainte, va rezista întreaga dimineață, iar atunci când ajungi la birou poți încărca bateria la peste 70% în jumătate de oră, datorită funcției SuperCharge.

Cu o așa baterie, poți face câte poze vrei

Huawei P40 lite și Huawei P40 lite E
© Photo : Oferită de Huawei
Huawei P40 lite

Huawei P40 lite vine echipat cu o cameră cvadruplă ce include o cameră principală cu rezoluție înaltă de 48 MP, un obiectiv cu unghi ultra larg de 8 MP, un obiectiv macro de 2 MP și un obiectiv bokeh de 2 MP într-o combinație perfectă, oferind moduri calitative de fotografiere și înregistrare videoclipuri. În câteva cuvinte, smartphone-ul ține loc cu succes unei camere foto profesionale.

Obiectivul bokeh specific utilizează puterea percepţiei în profunzime AI pentru a crea o profunzime superficială a câmpului, atenuând fundalul şi juxtapunându-l cu detaliile clare ale subiectului tău. Perfect pentru momentele în care vrei să faci ca lucrurile să iasă în evidenţă.

Un obiectiv macro de 2 MP te aduce mai aproape decât oricând de subiectul tău. Fotografiază chiar şi de la 4 cm şi foloseşte puterea de a surprinde modele şi texturi impresionante: de la stropii de ploaie de pe o petală, la detaliile complexe de pe aripile unui fluture.

Surprinde mai mult din toate. Cu un obiectiv cu unghi Ultra Wide de 120°, obţii o vedere mai amplă a detaliilor care îți atrag atenția, iar lungimea focală de 17 mm surprinde cu 140% mai mult din peisaj. Asta înseamnă mai multe detalii arhitecturale în peisajele citadine, mai mulţi prieteni în pozele de grup şi mai multă natură în peisajele pe care le surprinzi.

Huawei P40 lite E: Mai multă culoare și performanță în viața ta, la un preț rezonabil

Spatele telefonului Huawei P40 lite E este poziționat pe un strat reflectorizant, care ajută la crearea unui efect futurist. Cadrul mijlociu îmbină perfect cele două părți, producând un aspect uni-body, plăcut din punct de vedere estetic și cu o aderență mai confortabilă în palmă.

Smartphone-ul este disponibil în culorile Midnight Black clasic și Aurora Blue. Varianta Aurora Blue folosește degradeuri albastre și verzi pentru a crea un aspect modern, care nu poate trece neobservat. Huawei P40 lite E vine cu un suport pentru trei carduri, care include și două sloturi pentru Dual SIM și unul pentru extinderea stocării prin card microSD de până la 512 GB. În plus, dispune de un scaner de amprente pe spate, o altă funcție extrem de utilă și sigură pentru deblocarea dispozitivului.

Huawei P40 lite și Huawei P40 lite E
© Photo : Oferită de Huawei
Huawei P40 lite E

Cu o baterie mare de 4000mAh și tehnologia AI HUAWEI de economisire a energiei, smartphone-ul oferă o autonomie mare a bateriei, ideală pentru cei care sunt mereu în mișcare și care vor să uite de grija bateriei descărcate în momentele importante.

Posibilități nelimitate cu propriul tău studio foto mobil, echipat cu 3 camere

Huawei P40 lite E oferă o configurație de cameră triplă, care include o cameră principală de 48MP cu un obiectiv cu diafragmă largă f/1,8 pentru fotografii de înaltă rezoluție, un obiectiv cu unghi ultra-larg de 8MP cu câmp de vizualizare de 120° pentru fotografii tip peisaj, fotografii de grup sau videoclipuri cu unghi larg și o cameră de 2MP cu senzor de profunzime pentru a surprinde chiar și cele mai fine detalii, esențiale pentru realizarea unui portret impresionant.

Capacitatea de a detecta fotografierea cu iluminare de fundal ajută la activarea automată a modului HDR al camerei, care poate combina trei cadre realizate succesiv pentru a crea o fotografie uimitoare cu un interval dinamic mai mare.

MoreApps și Phone Clone, două aplicații super utile cu care îți poți personaliza noul telefon

În ultimul timp, majoritatea comunităţilor de fani HUAWEI menţionează MoreApps, o soluţie inteligentă şi gratuită, lansată de o comunitate de dezvoltatori. Această aplicaţie ajută utilizatorii să navigheze cu uşurinţă printr-o gamă variată de aplicaţii internaţionale şi locale, pentru a le putea instala pe dispozitiv. MoreApps ajută la descărcarea aplicaţiilor Social Media de top şi instalarea lor în doar câteva minute: TikTok, Snapchat, Facebook, WhatsApp sau Instagram.

Huawei P40 lite și Huawei P40 lite E
© Photo : Oferită de Huawei
AppGallery

Dacă decizi să faci trecerea către unul dintre smartphone-urile Huawei P40 Series, nu trebuie să îți faci griji că datele tale nu pot fi recuperate. Aplicația Phone Clone este alături de tine pentru a transfera toate datele din vechiul telefon (indiferent de sistemul de operare) în noul telefon HUAWEI. Pentru a începe procesul de transfer de date, trebuie să descarci sau să deschizi Phone Clone pe ambele dispozitive, dacă aceasta este deja instalată. Ulterior, trebuie să le conectezi, folosind telefonul vechi pentru a scana codul QR afișat pe noul telefon, să selectezi  datele pe care vrei să le transferi și să aștepți finalizarea transferului.

Crezi că ți-am povestit despre toate funcțiile inteligente ale noilor smartphone-uri? Iată că nu, încă mai sunt detalii pe care le poți afla, accesând pagina oficială de Facebook Huawei Moldova.

Materialul este publicat pe bază comercială

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Huawei
Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format

Campionatul Național WorldSkills Russia, într-un nou format

(reînnoit 10:10 07.09.2020)
Finala celui de-al VIII-lea Campionat Național WorldSkills Russia va fi prima din lume care se va desfășura în format la distanță, pe viu.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au fost nevoiți să adopte noi forme de lucru. Pe de altă parte, s-au deschis și noi orizonturi: platformele digitale au devenit mult mai populare. În spațiul online s-au retras ședințele de lucru zilnice, sportul, întâlnirile cu prietenii, afacerile, școlile, universitățile, muzeele. Nici WorldSkills Russia nu a rămas deoparte în ceea ce privește dezvoltarea noilor instrumente digitale pentru instruire, antrenamente, competiții și evaluarea calificării la distanță.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia
Toți doritorii vor putea urmări evenimentul prin intermediul transmisiunii online, din orice loc al lumii.

Pentru a nu amâna finala campionatului național, în premieră, în sistemul WorldSkills a fost elaborat un format la distanță, pe viu. În aceasta au fost incluse cele mai bune tehnologii și instrumente, pe care alte state le vor putea implementa și utiliza în deja în sistemele lor la pregătirea cadrelor și desfășurarea campionatelor naționale.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia
Aprecierea evoluției participanților se va face cu aplicarea tehnologiilor la distanță și online.

În cadrul finalei campionatului național, competițiile se desfășoară în 130 de competențe (pentru juniori – câte 71). În competiția națională vor concura peste 2800 de persoane, printre acestea vor fi juniorii și concurenți străini. Pentru comparație: în anul 2018 au participat 700 de persoane, iar în 2019 – 1500. Comunitatea de experții va înainta peste 700 de persoane. Noul format elaborat de WorldSkills Russia va permite participarea la campionat a unui număr maxim de concurenților din toată țara. Astfel, finala celui de-al VIII-lea Campionat Național WorldSkills Russia va deveni cel mai de anvergură în Rusia în toți cei 8 ani de desfășurare a competițiilor. Toți doritorii vor putea urmări evoluțiile prin intermediul transmisiunii online, din orice punct al globului.

Competenței îi corespund 7 blocuri de profesii: construcții și tehnologii de construcție; tehnologii informaționale și de comunicații; creativitate și design; producție și tehnologii inginerești; sfera serviciilor; transportul și logistica; Futures Skills.

 • Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format
  Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format
  © Photo : WorldSkills Russia / Kim_Y.A.
 • Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format
  Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format
  © Photo : WorldSkills Russia
 • Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format
  Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format
  © Photo : WorldSkills Russia
1 / 3
© Photo : WorldSkills Russia / Kim_Y.A.
Campionatul Național WorldSkills Russia într-un nou format

Finala va avea loc la nivelul platformelor regionale ale colegiilor, precum și a centrelor specializate și internaționale de competențe. Experții principali vor urmări în regim real desfășurarea competițiilor și vor controla respectarea strictă a regulamentului.

Evoluțiile participanților  vor fi apreciate cu aplicarea tehnologiilor la distanță și online. Sistemul de evaluare va fi împărțit în câteva blocuri. Lucrările participanților vor fi apreciate de experții din regiune, fie la distanță cu ajutorul mijloacelor de control vizual. Ceea ce nu va putea fi apreciat de la distanță, va fi expediat cu poșta rapidă la Centrul principal de dirijare  a competițiilor din Novokuznețk, sau la centrele auxiliare de dirijare  a competițiilor  care se vor fi dispuse pe platformele din Moscova și Kazan.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia / TROSHIN
WorldSkills Russia își extinde practicile la nivel global.

Totodată, va fi organizat un program special la distanță Try-a-skill – “Verifică-te într-o profesie” pentru vizitatori pe platforma “Un bilet în viitor”. Orice doritor va putea participa la o excursie virtuală și să-și încerce forțele în competențe cu ajutorul activităților online moderne – utilizarea jocurilor de simulare și sarcini interactive din partea instructorilor.

Această transformare, care reflect schimbările în metodele globale de activitate și extinderea economiei digitale, reprezintă rezultatul unor eforturi comune. WorldSkills Russia se află deja de mai mult timp în avangarda dezvoltării noilor metode, iar desfășurarea campionatului național într-un format nou, la distanță, a fost susținută de Ministerul Educației al Rusiei, guvernul din Kuzbas, Agenția Inițiativelor Strategice și partenerii din 50 de mari companii ale lumii.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia / Meel
Platformele digitale au cunoscut acum un adevărat boom.

Kuzbas - una dintre cei mai mari zone de exploatare a cărbunelui din lume, va deveni centrul desfășurării Finalei celui de-al VIII-a Campionat Național. Aici se află întreprinderile din industria grea, metalurgiei. Astăzi Kuzbasul se dezvoltă activ, în uzine sunt implementare tehnologii moderne, mecanisme avansate de lucru, care corespund celor mai înalte standarde la nivel mondial. Regiunea are nevoie de profesioniști ce calitate înaltă. Iată de ce desfășurarea finale campionatului național este o posibilitate excelentă  de a le prezenta tinerilor întreg spectrul specialităților muncitorești care sunt solicitate.

Participanții străini, tradițional, au și ei posibilitatea de a se alătura campionatului național WorldSkills Rusia și să participe la instruire, dar și să ia parte la competiții în câteva competențe. În cadrul campionatului este planificată organizarea unui colocviu eurasiatic pentru concurenții din spațiul eurasiatic.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia / Rashit Shiriyazdanov
Orice doritor își va pitea încerca forțele în competențe prin intermediul activităților online moderne.

“WorldSkills Russia are o experiență vastă în cooperarea internațională cu statele partenere în ceea ce ține de construirea unor sistem complexe de pregătire a cadrelor, organizarea campionatelor la măiestrii profesionale, precum și crearea și dezvoltarea a unor soluții digitale pentru desfășurarea cursurilor - spune Robert Urazov, directorul general al WorldSkills Russia. - În prezent contribuim la implementarea unor astfel de soluții în sistemul de pregătire a cadrelor în statele din spațiul Eurasiatic, inclusiv în CSI. În cadrul aceste activități desfășurăm antrenamente comune cu conectare la distanță la platformele rusești, la infrastructura digitală și resursele WorldSkills Russia, precum și la rețeaua de parteneriat a companiilor și instituțiilor de învățământ. O astfel de abordare permite perfecționarea tehnologiilor elaborate, contribuie la o creștere comună și o asigurare ulterioară a pieței muncii unice cu statele CSI cu specialiști de calificare înaltă”.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia
Noul format de instruire propus de WorldSkills va contribui la sporirea standardelor sistemului național de pregătire a cadrelor și nivelului de instruire a tinerilor specialiști din Moldova.

Moldova își dezvoltă sistem de învățământ profesional din țară, planificând pe viitor să adere la mișcarea WorldSkilles. Metodologia WorldSkills contribuie la avansarea standardelor sistemului național de pregătire a resurselor umane și a nivelului de instruire a tinerilor specialiști, extrem de necesari acum pentru economia țării, aflată într-o dezvoltare activă.

Formatul desfășurării instruirii, competițiilor la distanță, pe viu, dezvoltat de WorldSkills Russia, va eficientiza cooperarea cu alte state în ceea ce privește instruirea și desfășurarea unor antrenamente și concursuri comune. În cadrul finalei celui de-al VIII-a Campionat Național, WorldSkills Russia va proba tehnologiile digitale nou elaborare nu doar pe propriile platforme, dar și pe platformele statelor partenere, perfecționându-le și adaptându-le la un sistem național de învățământ sau altul.

Tradițional, statele manifestă un interes sporit pentru participarea la campionatele naționale din Rusia privind măiestrie profesională, pentru a obține și a aplica ulterior instrumentele create în “laboratorul” WorldSkills Russia în propriul lor sistem de pregătire a cadrelor. În acest fel, WorldSkills Russia își extinde practicile la nivel global.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia
Formatul la distanță și distributiv este adoptat nu doar în cazul campionatelor, dar și în procesele de învățământ și de muncă.

În acest an, o platformă pentru schimbul de experiență și studierea noilor tehnologii va deveni inclusiv programul online special, pe care reprezentanții WorldSkills Russia îl vor desfășura pentru partenerii străini, și care va fi dedicat implementării soluțiilor digitale și soluțiilor online pentru desfășurarea competițiilor. Participanții din 40 de state se vor alătura acestui program în calitate de experții independenți și observatori. În cadrul programului vor avea lor: o sesiune dedicată noului format al campionatului național WorldSkills Russia cu utilizarea soluțiilor digitate și tehnologiilor online; un turneu online pe platformele campionatului, unde au loc competițiile, precum și în centre de dirijare a competițiilor; un training dedicat evaluării independente conform standardelor WorldSkills în format la distanță; business talk despre cooperarea și interacțiunea cu partenerii industriași și companii pentru organizarea și desfășurarea treningurilor online și a competițiilor; sesiuni dedicate modelului competițiilor la distanță și online, în 7 blocuri cheie de competențe.

Национальный чемпионат WorldSkills Russia в новом формате
© Photo : WorldSkills Russia
WorldSkills Russia este o posibilitate excelentă de a le demonstra tinerilor întreg spectrul de specialități muncitorești.

Condițiile actuale au devenit o provocare pentru sistemul de învățământ profesional. Ele contribuie la o nouă și unică etapă de dezvoltare a acestuia. Formatul la distanță și distributiv este adoptat nu doar în cazul campionatelor, dar și în procesele de învățământ și de muncă, contribuind astfel la formarea unor noi modele de angajare și de locuri de muncă pe piața forței de muncă.

Situația curentă le permite tinerilor profesioniști moldoveni să se alăture deja acum mișcării și să beneficieze de experiența WorldSkills cu ajutorul noilor formate online și a canalelor digitale, în locul prezenței fizice pe platformei, fapt care va accelera, indiscutabil, implementarea standardelor WorldSkill în sistemul de învățământ din țară.

Competițiile se desfășoară cu sprijinul companiilor KNAUF, IEK, 1C, Elfort.

Aflați mai multe detalii pe site-ul: https://wsr.online/

Partenerul proiectului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
WorldSkills Russia, profesii, instruire, Campionat, Rusia


Загрузка...
Huawei Y6p

Huawei Seria Y, noile smartphone-uri cu o baterie foarte rezistentă

(reînnoit 14:37 27.07.2020)
Îți dorești să elimini de pe lista preocupărilor grija bateriei insuficiente pe parcursul unei zile pline de activități și totodată grija încărcătorului purtat în permanență oriunde mergi?

Atunci, este momentul să faci cunoștință cu Huawei Seria Y, noile smartphone-uri disponibile pe piața din Republica Moldova.

Telefoanele Huawei Seria Y pot fi folosite fără griji, în orice moment: la job, în vacanță, dar și pentru momentele de relaxare sau divertisment. În plus, acestea sunt ideale pentru orice vârstă, atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți și bunici.

Huawei Y5p: Navigare fără limite pe Internet, cu o baterie puternică!

Huawei Y5p
© Photo : Oferită de Huawei
Huawei Y5p

Smartphone-ul este util oricui care își dorește un smartphone de buget, dispunând de un spațiu de stocare de 32 GB și de o baterie generoasă de 3020mAh, în timp ce camera de pe spate, de 8MP, te ajută să surprinzi în imagini calitative momentele importante din viața ta.

Dacă ești curios să afli și în ce nuanțe este disponibil Huawei Y5p, Black Midnight, Phantom Blue și Green Mint sunt aici, gata să atragă toate privirile.

Huawei Y5p este echipat cu un ecran incredibil FullView de 5,45 inci, care oferă o experiență vizuală captivantă, potrivită pentru orice tip de activitate: apeluri video, editare foto, gaming sau vizionarea serialului preferat. Designul Arc completează factorul de formă pentru a asigura o aderență confortabilă chiar și pe perioade lungi de utilizare cu o singură mână.

Alimentat de un procesor octa-core, Huawei Y5p este echipat pentru a gestiona în mod adecvat sarcinile de zi cu zi cu o eficiență sporită. Această performanță se află în sinergie cu spațiul de stocare internă, pentru a acoperi nevoile utilizatorilor de înmagazinare a datelor. Pentru pasionații de muzică sau jocuri, Huawei Y5p oferă spațiu de stocare de 32 GB și un 3-slot design ce poate găzdui 2 cartele nano-SIM și un SD card, de până la 512 GB.

Utilizând EMUI 10.1, cea mai recentă versiune a sistemului de operare personalizat HUAWEI bazat pe Android, Huawei Y5p vine cu o serie de optimizări de sistem și capabilități intuitive, care cresc calitatea experienței utilizatorului: poate oferi aproximativ 2 GB spațiu suplimentar pentru stocarea a încă 1.000 de imagini sau 500 de fișiere audio. Modul Simplu mărește pictogramele și dimensiunile fontului pentru o interfață de utilizator mai simplă, în timp ce Modul Party permite utilizatorilor să conecteze fără fir mai multe dispozitive pentru a crea un sistem de sunet cu mai multe canale, care va aduce viață oricărei petreceri.

Redare video cât e ziua de lungă? Ba chiar mai mult. Cu Huawei Y6p, ai parte de 32 de ore fără întreruperi

Huawei Y6p
© Photo : Oferită de Huawei
Huawei Y6p

Camera triplă cu care este dotat Huawei Y6p include o cameră principală de 13 MP, care le permite utilizatorilor să surprindă detalii inedite. Smartphone-ul vine în trei variante de culoare, potrivite oricărei vârste sau stil de viață: Phantom Purple, Emerald Green și Midnight Black și se remarcă printr-un raport calitate-preț foarte bun.

Huawei Y6p integrează o baterie mare de 5000mAh, care funcționează în armonie cu modul de economisire a energiei de la HUAWEI, pentru a oferi o autonomie extraordinară a bateriei. Cu o singură încărcare, Huawei Y6p poate oferi până la 32 de ore de redare video. Da, ai citit bine. Te poți bucura de videoclipurile tale preferate fără limite.

Navigarea pe internet și vizionarea videoclipurilor devin mai captivante cu ecranul Dewdrop de 6,3 inci. Decupajul discret găzduiește camera frontală, oferind în același timp o amprentă vizuală minimă. Ramele subțiri oferă o suprafață maximă de afișaj, cu un raport ecran-corp de 88,4%.

Huawei Y6p integrează un puternic procesor octa-core care oferă performanțe de productivitate și divertisment în toate scenariile de utilizare. Acesta oferă 3/4 GB RAM pentru solicitările multitasking și include stocare internă de 64 GB pentru media și aplicații. De asemenea, este disponibil un slot de expansiune opțional care suportă până la 512 GB de stocare suplimentară prin microSD. Sunetul are un rol semnificativ în activitățile de divertisment, iar Huawei Y6p vine dotat cu HUAWEI SuperSound pentru o putere maximă a volumului pe 88dB și cu HUAWEI Histen 6.0, care oferă o experiență de sunet surround pe canal 9.1.

Aplicații pentru toate vârstele, prezente în Huawei AppGallery și MoreApps: Podcast Addict, Web Video Cast sau super jocul AFK Arena, la un clic distanță de noile Huawei Seria Y

Podcast Addict
© Photo : Oferită de Huawei
Podcast Addict

Huawei AppGallery, magazinul propriu de aplicații al HUAWEI, vine preinstalat pe noile telefoane. Acesta, alături de MoreApps, o soluție dezvoltată de o comunitate de dezvoltatori, cuprind zeci de mii de aplicații internaționale de top.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai mari nume în materie de aplicații, de care te poți bucura de pe noul tău telefon HUAWEI, te invităm să parcurgi lista de mai jos:

 • aplicații de Social Media (TikTok, Snapchat, Facebook sau Instagram)
 • aplicații dedicate shopping-ului (Aliexpress Shopping, Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Vestiaire Collective, Joom sau Okazii.ro)
 • aplicații de gaming (Game of Thrones, Fortnite, Battle Royale, Rise of Kingdoms, AFK Arena, Lords Mobile, F1 Mobile Racing, PUBG Mobile, Head Ball 2, Star Wars - Galaxy of Heroes, Orbia, Square Bird și Yovo)
 • aplicații de music streaming & podcasts (Tidal, Deezer, Podcast Addict sau Relaxing Music 2020)
 • de știri internaționale (Vanity Fair, TimesLIVE, Wired Feed, SQUID – News & Magazines  sau The Herald)
 • aplicațiile operatorilor de telefonie mobilă (Yoxo by Orange, primul abonament 100% digital)
 • alte aplicații utile activităților de zi cu zi: Weather & Radar, Microsoft Office, CamScanner (pentru salvarea documentelor), TrueCaller (prin care poți vorbi cu prietenii sau familia), Web Video Cast (streaming), Kahoot (pentru activitățile de învățare ale copiilor), Wattpad (o platformă socială pentru povești, cărți și lucrări de referință), aplicația Mondly (pentru învățarea limbilor străine)
Deezer
© Photo : Oferită de Huawei
Deezer

Acum că ai aflat de ce sunt capabile noile telefoane, ai decis care dintre ele ți se potrivește? Indiferent dacă alegi modelul Huawei Y5p sau Huawei Y6p, fiecare dintre ele îți va oferi o experiență de utilizare plăcută.

Pentru a afla și alte detalii despre dispozitivele și ofertele HUAWEI de pe piață, poți accesa oricând pagina de Facebook.

Materialul este publicat pe bază comercială.

Tagurile:
baterie, smartphone, Huawei


Загрузка...
Lei

Curs valutar 23 septembrie: Leul își întărește poziția

0
(reînnoit 20:36 22.09.2020)
Leul se apreciază astăzi în raport cu moneda unică europeană. Euro a pierdut 6 bani în cotațiile oficiale, comparativ cu ziua de marți. Celelalte principale valute de referință își mențin valoarea.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 23 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,66 lei, un euro – cu 19,60 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

Cursul valutar BNM pentru 23 septembrie
Cursul valutar BNM pentru 23 septembrie

Astfel, euro a scăzut cu șase bani, iar leul românesc cu un ban. În schimb, rubla rusească s-a întărit cu un ban. În rest, celelalte valute își mențin valoarea de marți. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent. Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani. Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august a fost echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
cursul afișat de BNM, cursul de schimb valutar, euro, dolar, leu, curs
Tematic
Curs valutar pentru 17 septembrie: Ce se întâmplă cu euro
Curs valutar pentru 21 septembrie: Ce se întâmplă cu euro


Загрузка...