Alegerea preşedintelui este o treabă serioasă!

„Consiliul superior" de pe laiţă: cum ar trebui fie preşedintele Moldovei

108
(reînnoit 13:30 22.12.2016)
"Consiliul superior" întrunit pe banca din faţa blocului a discutat de această data chestiunea alegerilor prezidenţiale
Alegerea preşedintelui este o treabă serioasă!

Dar dumneavoastră ştiţi pentru care dintre candidaţi ar trebui să ne dăm votul?

108
Tagurile:
laiţă, Consiliul superior, preşedinte
Tematic
Poker politic. Miza - funcţia de preşedinte
Slabi și săraci

De ce sunt moldovenii slabi și săraci răspunsul pare a fi la suprafață

971
(reînnoit 09:04 29.05.2019)
De ce moldovenii sunt considerați printre cei mai slabi din lume: vă prezentăm o viziune ironică a pictorului Sputnik în această chestiune.
Slabi și săraci

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a publicat lista țărilor în care oamenii suferă cel mai mult de obezitate (au fost studiate 53 de țări). Potrivit studiului, populația de la noi este afectată de această problemă într-o măsură mult mai mică decât în alte țări ale lumii.

Astfel, la acest capitol Moldova este pe locul doi în Europa, cu 18,9% din populație afectată de obezitate. Situația este mai bună doar în Bosnia și Herțegovina.

Cei mai mulți oameni pentru care nu există problema surplusului de greutate locuiesc în Asia. Țara în care trăiesc cei mai mulți oameni cu kilograme în plus este Turcia – 32,1%, urmată de Malta – 28,9%. Din Top trei mai face parte Marea Britanie, unde suferă de obezitate 27,8% din populație.

Anterior, Fondul Monetar Internațional a elaborat un clasament al celor mai sărace țări din Europa conform situației din 2018.

Astfel, potrivit FMI, cea mai săracă țară din Europa este Moldova. Doar un pic mai bogate sunt Ucraina, Armenia și Georgia.

Anterior, Biroul Național de Statistică a anunțat care au fost veniturile medii ale moldovenilor în 2018.

Potrivit BNS, în 2018 veniturile disponibile ale populației au constituit în medie pe lună pentru o persoană 2383,1 lei, ceea ce este cu 6,2% mai mult decât în 2017.

În expresie reală, veniturile s-au majorat cu 3,1%. Ca și până acum, cea mai mare parte a veniturilor moldovenilor se duce pe mâncare (peste 40%).

971
Tagurile:
de ce, saraci, slabi, moldoveni
Tematic
Incredibil: Câți ani trebuie să muncească un moldovean cu venituri medii pentru o locuință
Locuințe mai ieftine în Moldova pentru familiile cu venituri mici - detalii


Загрузка...
Gândac de Colorado

Aventurile incredibile ale gândacului de Colorado în Moldova

582
(reînnoit 10:24 21.05.2019)
Pictorul Sputnik vine cu o viziune ironică asupra problemei recoltei de cartofi în țara noastră și prețului exagerat la acest produs consumat cel mai des de marea majoritate a moldovenilor.
Gândac de Colorado
582
Tematic
De ce un kilogram de cartofi a ajuns să coste aproape 40 de lei: Explicația autorităților


Загрузка...
Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Putin a discutat cu Macron despre terorism și Karabah

0
(reînnoit 22:31 20.10.2020)
Vladimir Putin a purtat o discuție cu Emmanuel Macron despre eforturile comune ale celor două țări în combaterea terorismului și evoluția situației din Karabah.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat marți o discuție telefonică cu președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță serviciul de presă al administrației prezidențiale ruse.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Se menționează că Putin i-a exprimat lui Macron condoleanțele în legătură cu asasinarea unui profesor la Paris. De asemenea, cei doi șefi de stat și-au exprimat interesul față de activizarea eforturilor comune în lupta cu terorismul.

“La inițiativa părții franceze a avut loc o discuție telefonică a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. Președintele Rusiei a exprimat condoleanțe în legătură cu atentatul produs în suburbia Parisului, pe 16 octombrie – asasinarea barbară a unui învățător francez. În acest context, a fost confirmat interesul reciproc în activizarea eforturilor comune de combatere a terorismului și răspândirii ideologiei extremiste”, este menționat în comunicatul Kremlinului.

De asemenea, Putin l-a informat pe Macron despre măsurile de prevenire a escaladării acțiunilor militare în zona Karabagului.

“S-a discutat detaliat despre evoluția situației în zona de conflict din Karabahul de Munte. Vladimir Putin a oferit informații cu priviri la acțiunile întreprinse pentru prevenirea unei escaladări a acțiunilor militare și pentru reluarea cât mai grabnică a negocierilor pentru o soluționare politico-diplomatică a problemei din Karabah. A fost accentuată importanța respectări de către cele două părți în conflict a înțelegerilor încheiate pe 10 și 17 octombrie de încetare a focului”, menționează serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Totodată, liderii celor două state au subliniat dorința de a continua coordonarea strânsă între Rusia și Franța, în calitatea lor de copreședinți ai grupului de la Minsk al OSCE, precum și în cadrul Consilului de Securitate al ONU.

“A fost subliniată disponibilitatea de a continua coordonarea strânsă între Rusia și Franța, în calitatea de copreședinți ai grupului de la Minsk al OSCE, precum și în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. S-a convenit asupra contactelor la diverse niveluri”, potrivit comunicatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
teroris, Karabah, Macron, Putin
Tematic
Trump și Putin au pregătit „marea surpriză din octombrie”


Загрузка...