Roman Protasevich

Imbecilizare occidentală în România: Protașevici contra Teo Peter

71
(reînnoit 08:31 28.05.2021)
Politicieni care fac jocul Occidentului manipulează opinia publică românească și împing România într-un scandal, fără a dezvălui pe cine susțin, de fapt. Teo Peter – o contrapropunere pentru bucureșteni și Clotilde Armand.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Cam la un an de la uciderea marelui muzician român Teo Peter de către un funcționar al Ambasadei SUA, am propus, în calitate de deputat, schimbarea denumirii străzii pe care se afla Ambasada SUA în strada „Teo Peter”.

Am făcut asta în 2006, văzând cum Ambasada îl acoperă pe ucigaș, iar autoritățile române, intrate sub umbrela ”Axei București – Londra – Washington” nu fac nimic.

Presa menționa la vremea respectivă că mi-am motivat cererea ”prin faptul că schimbarea ar reprezenta o reparație morală, atât pentru familia muzicianului Teo Peter, cât și pentru demnitatea națiunii noastre”.

”Deputatul PRM a adresat solicitarea Consiliului General al Municipiului București, primarului general al Capitalei și ministrului Administrației și Internelor. Dumitriu a declarat că dacă solicitarea sa va fi aprobată, atunci pe toate actele emise de Ambasada SUA va apărea, pe antet, la adresa, numele lui Teo Peter”, consemna cunoscutul blogger Zoso la vremea respectivă .

Ei bine, nu – nu s-a luat măsura nici atunci, nici mai târziu, ucigașul a scăpat nepedepsit – că, deh, era vorba de (Ambasada) SUA!

Acum însă e vorba de Belarus – iar gruparea care reprezintă interesele străine în România (așa cum spun personalități marcante din România) vine cu propunerea halucinantă ca strada pe care se află Ambasada Belarus să poarte numele tânărului Roman Protașevici.

O propunere nu numai stupidă, ci chiar periculoasă.

Este stupidă, pentru că, în fapt, tânărul NU a pățit nimic, doar a fost reținut pentru că apărea pe o listă de urmăriți internațional emisă de autoritățile de la Minsk, căreia îi ceruseră extrădarea. Deci reținerea de acum e o consecință a unei decizii mai vechi, împotriva căruia nimeni din USR sau din România NU a protestat.

Faptul că aterizarea forțată a avionului Ryanair s-a datorat dorinței Minskului de a-l aresta pe tânăr este evident o prostie.

În plus, la cea mai mică verificare se vede că NU există probe care să ducă la această concluzie. Nu, nu există decât o reacție bizar concertată a liderilor occidentali, bazată pe convingerea lor că populația este suficient de imbecilizată pentru a fo manipulată.

Dar, asta este partea STUPIDĂ a propunerii făcute de Oișteanu și preluată de Clotilde Armand și USR. Pentru că există și o parte PERICULOASĂ.

”Practica amestecului țărilor occidentale în treburile interne ale altor țări poate fi observată de mai multe ori. Faptul că una dintre țări încearcă să redenumească o stradă în cinstea unei persoane implicate, printre altele, în activități extremiste, care explica în postările sale de pe canal cum se face un cocktail-uri Molotov, cum să contracareze agenții forțelor de ordine nedumirește, provoacă o atitudine ambiguă”.

Declarația aparține deputatului rus Artem Turov, care a comentat inițiativa de la București de a redenumi strada pe care se află ambasada Belarusului.

De fapt, ce știu românii despre tânărul Protașevici? Nimic, doar ce li s-a băgat sub nas de unii liderii și mass media occidentale sau care reprezintă interese străine. Sau de persoane manipulabile, care preiau fără să gândească, pe baza unor fobii și idei preconcepute.

De fapt, personajul nu mai este de vreun an la canalul de informații și propagandă respectiv, iar în trecutul lui apare colaborarea cu ”Batalionul Azov”, în timpul acțiunilor grupării militare din Donbass.

Despre ”Batalionul Azov” să spunem că sunt cunoscuți pentru afișarea unei simbolistici naziste, a fost creat de ”voluntari” din mai multe țări, iar membrii săi au fost acuzați de tortură și crime de război și de ideologie neonazistă.

Logo-ul batalionului conține simbolul nazist ”Wolfsangel” – iar un fapt care ar trebui să lămurească fanii occidentului s-a petrecut în 2018, când Congresul SUA a blocat ajutoarele militare pentru ”Batalionul Azov” din cauza ideologiei supremaciste. Iată aici relatarea publicației „The Hill” despre cum SUA cere Kievului să se disocieze de Azov!

”Departamentul de Stat ar trebui să facă presiuni asupra Kievului pentru a se disocia de acest grup și pentru a investiga dacă vreo armă sau instruire a fost deja oferită acestora”, a spus congresmenul democrat Ro Khanna, după decizia Congresului privind ”Azov”.

Ei bine, tânărul Roman a participat la acțiunile acestei grupări militare – și asta o confirmă chiar Andriy Biletsky, fondatorul ”batalionului Azov”, personaj despre care aceeași prestigioasa publicația americană scrie că ”anterior a condus grupul neo-nazist Patrioții din Ucraina”.

”Da, Roman chiar, împreună cu Azov și alte unități militare, au luptat împotriva ocupării Ucrainei. Era cu noi lângă Shirokin, unde a fost rănit”, spune Andriy Biletsky pentru Ukainskaia Pravda, precizând că ”Dar arma sa de jurnalist nu era o mitralieră, ci cuvântul”.

Deci, altfel spus, Roman Proteșievici a făcut propagandă pentru un grup recunoscut de Congresul SUA ca fiind nazist și acuzat de crime și tortură!

Pe acest personaj vor cei aleși de ”tinerii frumoși și liberi” de la București să-l susțină - și să maculeze numele Capitalei României cu numele său! Atât de imbecili îi cred ei pe bucureșteni încât să accepte așa ceva!

Profit de ocazie pentru a repeta solicitarea din 2006 – să punem numele străzii pe care se află Ambasada SUA – Teo Peter. Ia să vedem, ce aleg românii, bucureștenii? Pe Teo Peter sau pe Roman Protașevici? Merg pe varianta clasică… Baraba?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
România, Teo Peter
Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Experți: „Vizita ambasadorului SUA la CEC - imixtiune în alegerile parlamentare”

83
(reînnoit 17:24 23.06.2021)
Vizita ambasadorului SUA la Comisia Electorală Centrală a stârnit mai multe controverse în rândul societății. Mulți analiști politici au calificat gestul diplomatului drept o imixtiune în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Fostul deputat și vicepremier Victor Stepaniuc a remarcat în emisie la Radio Sputnik Moldova că vizita ambasadorului SUA la CEC Dereck Hogan chiar de Ziua Suveranității ne demonstrează că suveranitatea extrem de fragilă în Republica Moldova. Și asta pentru că pe agenda discuțiilor a fost organizarea procesului de vot la alegerile din 11 iulie, în special deschiderea secțiilor de votare în diasporă.

„Atunci când un stat se declară suveran și independent, trebuie să respecte suveranitatea, să ceară de la alții respectarea ei. (...) Acum suntem membri ai diferitor organizații internaționale, ONU, OSCE și altor, dar, pe de altă parte, țara noastră săracă din punct de vedere social-economic și al divizării forțelor politice pe principii geopolitice le permite partenerilor externi să se implice cu tupeu. Asta își permite să facă ambasadorul SUA, precum și alții - uneori ambasadorul României și cel al Uniunii Europene. Asta vorbește despre faptul că noi suntem o țară slăbită, că acele idei progresiste care au fost incluse în Declarația de Suveranitate au rămas doar pe hârtie”, a spus Victor Stepaniuc.

El a vorbit și despre scopul ascuns al vizitei ambasadorului Hogan la CEC în prag de alegeri 

„Dacă ambasadorul SUA își permite acest lucru, evident că are interese. America are interese în toată lumea. Este foarte important ca echipa noastră politică - președintele țării, prim-ministrul, președintele Parlamentului - să aibă un cuvânt de spus în această situație, să-și exprime atitudinea, mai ales dacă este vorba despre o implicare crasă”, a declarat Victor Stepaniuc pentru Sputnik Moldova

„Democrația perversă se întoarce împotriva unei democrații în constituire”

La rândul său, și analistul politic Corneliu Ciurea vorbește despre interese voalate și exercitarea influenței Occidentului asupra instituțiilor din Republica Moldova. 

„Aș vrea să cred că a fost o simplă discuție la o ceașcă de cafea, dar realitățile Republicii Moldova din ultimul timp, subordonarea politicului, în special a partidelor de dreapta, în fața intereselor occidentale, este prea izbitoare și, din această cauză, cred că a existat un interes specific al ambasadorilor occidentali în a-i convinge pe reprezentanții CEC-ului să cedeze în fața presiunilor care vin din afară și din interior”, a remarcat expertul.

Ciurea consideră totuși că CEC nu va ceda în fața presiunilor. 

„CEC este singura instituție care nu s-a frânt. Vedem că sistemul judecătoresc mult prea ușor cedează. CEC-ul în prezent este singura instituție care rezistă în fața acestor presiuni. Totuși, lucrurile se complică în Republica Moldova și vedem că democrația poate deveni un sistem politic de creație proprie care să reziste în fața unor presiuni care vin din ceea ce se crede a fi „patria democrației”

Democrația perversă se întoarce împotriva unei democrații în constituire și pe care astăzi CEC-ul o reprezintă deocamdată cu brio în Republica Moldova, dar există riscul ca CEC-ul să se frângă”, a menționat Ciurea. 

„Ceea ce a făcut Hogan este o încălcare”

Și comentatorul politic Ian Lisnevschi este de părere că întrevederea ambasadorului american la Chișinău cu câțiva membri ai Comisie Electorale Centrale are anumite conotații ascunse.

”Faptul că cineva din interior și din exterior încearcă să preseze situația și membrii CEC este un lucru negativ. Este o implicare din exterior care dă motive de discuții și presupuneri despre o eventuală implicare a factorului extern. Domnul Hogan trebuie să își amintească că are un statut de observator al alegerilor din 11 iulie. Ceea ce a făcut astăzi este mai degrabă o încălcare”, susține Ian Lisnevschi.

Totodată, expertul adaugă că astfel de discuții nu trebuie să fie purtate în campaniile electorale.

„Deja sunt încălcări grave ce ține de principiile democratice. Ambasadorii, nu contează, din ce țară, nu ar trebui să se implice într-o astfel de manieră”, a menționat Ian Lisnevschi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

83
Tagurile:
CEC, Comisia Electorală Centrală, vizită, Rrepublica Moldova, ambasadorul SUA


Загрузка...

Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?