Rezervoare ale companiei Colonial Pipeline

Americanilor nu le ajung bani pentru benzină: Sunt vinovați rușii

167
Poveștile legate de hackeri sunt menite de fapt să justifice realitățile economice sumbre ale erei Biden, opinează într-un material de analiză editorialistul RIA Novosti Viktoria Nikiforova.

Veți râde, dar America a găsit din nou hackerii ruși. De data aceasta, aceștia din urmă ar fi oprit conducta de petrol Colonial Pipeline, care se întinde din Texas până în New York și pompează mai mult de 2,5 de milioane de barili pe zi.

Potrivit datelor transmise către Associated Press de surse din FBI a căror identitate nu a fost divulgată, un program dăunător de calculator  i-a obligat pe proprietarii Colonial Pipeline să oprească pomparea de petrol. Acum se presupune că hackerii negociază cu conducerea companiei modalitățile de răscumpărare. În ultimele trei zile, conducta de petrol practic nu a funcționat, motiv pentru care benzina se scumpește și va continua să se scumpească.

Canalul de televiziune al Partidului Democrat CNN a prezentat o ipoteză conform căreia atacul cibernetic a fost efectuat de hackerii din grupul Darkside, iar acest grup este conectat – da, ați ghicit – cu rușii.

Dovezi? Cum fără ele. Darkside în traducere înseamnă "partea întunecată" și cine trăiește pe partea întunecată a lumii democratice? Rușii desigur. Darkside are propriul său site oficial și contacte, prin intermediul cărora jurnaliștii americani încearcă să-i contacteze astăzi. Întrebați ce fel de hackerii sunt aceștia, cu propriul site web și contacte? Ei bine, este vorba, probabil, de misteriosul ʺsuflet rusʺ.

Principala ʺdovadăʺ, pur și simplu stupefiantă, este faptul că ʺhackerii întunecațiʺ nu au lucrat în spațiul post-sovietic. Conform acestei logici, dacă un hacker oarecare nu sparge, de exemplu, o companie luxemburgheză, atunci înseamnă că el locuiește cu siguranță în Luxemburg. Din păcate, partenerii americani au încetat demult să se mai deranjeze cu o justificare plauzibilă pentru invențiile lor.

De fapt, poveștile legate de hackeri sunt menite să justifice realitățile economice sumbre ale erei Biden.

Adevărul este că, sub președintele Trump, benzina a costat, în mediu pe țară, doi dolari pe galon (aproximativ o jumătate de dolar pe litru). Astăzi, galonul s-a scumpit până la 3,5 – 4 dolari. În statul California, prețul pe un galon se apropie de cinci dolari. Acest lucru înseamnă că pe un californian de rând un litru de benzină îl costă mai mult de o sută de ruble.

Neclaritățile legate de Colonial Pipeline (nici măcar nu contează ce s-a întâmplat acolo) vor deveni o scuză excelentă pentru o creștere ulterioară explozivă a prețurilor combustibililor. Nu este greul de prezis la ce va duce acest lucru. Creșterea costului călătoriilor, transportului de mărfuri, creșterea prețurilor pentru aproape tot – de la bilete de avion până la produse alimentare. Pe scurt, inflația, pe care americanii anterior încercau să o tempereze în acțiuni și bunuri imobiliare, se va face simțită din toate punctele de vedere.

Picanteria constă în faptul că această criză este de origine pur artificială. După ce abia a intrat în Casa Albă, Biden a limitat producția petrolului de șist, a închis proiectul conductei de petrol Keystone XL și a promis că va investi în energia verde. Toate acestea nu au permis restabilirea producției la nivelul pre-coronavirus.

Planurile privind distrugerea producătorilor de petrol ruși prin intermediul prăbușirii prețurilor aurului negru au eșuat. Contrar planului, în 2020, s-au autodistrus numai producătorii americani de șist. Acum, după apogeul pandemiei, cererea de combustibil crește, vine sezonul estival al călătoriilor în masă prin țară, iar cerea nu va putea fi asigurată. Nu e de mirare că prețurile la benzină cresc vertiginos.

Țările civilizate au o varietate de instrumente financiare pentru a ține în frâu prețurile la combustibili. Rusia, de exemplu, folosește cu succes mecanismul amortizor de mulți ani. Astăzi, țara se poate mândri cu unele dintre cele mai mici prețuri la combustibil din lume.

Însă Statele progresiste preferă să realizeze visele Gretei Thunberg: americanii rămân acasă pentru că nu au pe ce cumpăra benzină, nu zboară în vacanță pentru că biletul de avion costă o avere și cresc verdețuri pe pervazurile ferestrelor pentru că mâncarea costă extrem de scump.

Clasa superioară a Partidului Democrat încearcă să promoveze din toate puterile anume o așa agendă verde. În urmă cu un an, când petrolul a scăzut până la minimul său istoric, Alexandria Ocasio-Cortez, vedeta tinerilor democrați de stânga, a postat pe Twitter: "Vă place acest lucru, absolut. Industria noastră petrolieră se află în declin structural..."

Chiar în acel moment, oamenii din industria minieră își pierdeau în masă locurile de muncă, companiile mari și mici dădeau faliment și, în scurt timp, Ocasio-Cortez a fost nevoită să-și șteargă tweet-ul. Dar Internetul ține minte totul: distrugerea industriei petroliere americane - acesta și este scopul primordial al oligarhilor care sponsorizează Partidul Democrat.

Imediat după atacul cibernetic asupra Colonial Pipeline, analiștii de bursă i-au sfătuit pe clienți să cumpere acțiunile giganților specializați în domeniul securității cibernetice. Fostul CEO al unuia dintre acești giganți – Eric Schmidt de la Google –  este acum un adevărat ʺcardinal din umbrăʺ al Casei Albe, promovându-și protejații în poziții mai mult sau mai puțin vizibile.

Oligarhilor americani, care dețin corporații digitale, le este convenabil să nimicească producătorii americani de petrol. Faptul că, în același timp, sunt nimiciți și milioane de cetățeni de rând reprezintă o ʺdaună colateralăʺ a războiului economic al corporațiilor. "Digitaliștii" versus industria minieră, mașinile electrice versus motoarele pe benzină, producătorii de carne de soia versus creșterea de animale. Teritoriul Statelor Unite a devenit teatrul operațiunilor militare, iar Washingtonul va acuza rușii de toate problemele americanilor de rând.

Evident, calomnia flagrantă nu este cel mai bun prolog pentru negocierile dintre președintele Rusiei și stăpânul Casei Albe. În schimb, poate fi folosită pentru presiune. "Vom avea o conversație, eu planific o întâlnire cu președintele Putin", a declarat ieri Joe Biden. "Deocamdată serviciile noastre secrete nu au găsit dovezi ale implicării Rusiei (în atacul cibernetic asupra Colonial Pipeline), dar există dovezi că ransomware-ul se află în Rusia. Ei (rușii) vor trebui să răspundă... "

"Hackerii ruși" s-au transformat demult într-un meme pe care autoritățile americane îl folosesc ori de câte ori ceva nu merge bine la ele. Numai de ce nu au fost acuzați viclenii programatori ruși! Și de spargerea computerelor Partidului Democrat, și de ingerințele nesfârșite în alegeri, și de nereguli în rețelele de calculatoare ale instituțiilor de stat americane în decembrie anul trecut și, iată, acum de benzină scumpă. Niciodată în toți acești ani nu a fost prezentat publicului larg niciun singur hacker real. Nu au fost prezentate niciodată dovezi.

Însă tocmai în acești ani, Statele Unite au devenit liderul mondial absolut în domeniul criminalității informatice. Americanii sunt autorii celor mai faimoase atacuri cibernetice din ultimele decenii. Unele dintre aceste atacuri arătau ca o diversiune militară în tot sensul cuvântului. Să luăm, de exemplu, activitatea virusului Stuxnet, care a supus unui pericol critic infrastructura Iranului.

Rusia invită în mod constant Statele Unite să pună la punct activitatea privind asigurarea securității cibernetice internaționale. Însă americanii refuză de fiecare dată – pentru că altfel și ei vor fi nevoiți să se conformeze regulilor. Este mult mai ușor să-i acuzi pe omniprezenții hackeri ruși de decăderea țării și de sărăcirea cetățenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

167
Tagurile:
hackeri, benzină, SUA
Tematic
Colapsul a fost inevitabil: SUA ar putea rămâne fără petrol propriu
Hackerii ruși pot fi invidioși: Cine a capturat puterea reală în SUA
Panică în Statele Unite - atac cibernetic istoric
Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон

Snowden și Zaharova, după moartea lui McAfee: “Assange ar putea fi următorul”

51
(reînnoit 18:45 24.06.2021)
Celebrul Edward Snowden intervine după moartea suspectă a lui John McAfee și prezice cine ar fi următoarea țintă! Maria Zaharova comentează afirmația

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. La scurt timp după anunțarea decesului lui John McAfee, Edward Snowden, celebrul specialist ex-NSA care a dezvăluit acțiunile ilegale a serviciilor secrete americane a comentat, anunțând posibila țintă a Sistemului ocult – Deep State.

”Europa nu ar trebui să-i extrădeze pe cei acuzați de infracțiuni non-violente către un sistem judiciar atât de nedrept (din SUA, n.n.) - și un sistem penitenciar atât de crud - încât inculpații nativi ar prefera să moară decât să devină supuși acestuia”, a scris Edward Snowden, aruncând ”nucleara”: ”Julian Assange ar putea fi următorul”.

În contextul actual, propunerea concretă a lui Snowden pentru statele europene, care primesc asemenea cereri de extrădare din parte SUA, este următoarea: ”Până la reformarea sistemului, un moratoriu ar fi necesar”.

​Reamintim că Julian Assange este jurnalistul australian care a dezvăluit, prin celebrele ”wikileaks”, documente și date despre acțiuni secrete din lumea întreagă, în primul rând ale liderilor americani - de la nenorocirile de la Guantanamo la implicarea liderilor SUA în conflictele din Orient și în terorism, dar și despre mega afacerea deșeurilor toxice depozitate în Africa. Assange a primit numeroase premii pentru jurnalism, dar a devenit o țintă pentru autoritățile SUA, care îi aduc acuzații extrem de grave.

Pentru eliberarea sa depun eforturi mai multe organizații de presă și ale societății civile.

Comentând mesajul lui Snowden, Maria Zaharova a scris: ”De acord cu Edward”.

”Assange a fost influențat, torturat și acum nu avem nicio idee despre ce îi fac”, scrie Marian Zaharova, completând – ”apoi, anglo-saxonii vor da o linie de comunicat de presă, spunând „sufletul poetului nu putea suporta rușinea insultelor meschine” și atât”.

Occidentul știe să efectueze astfel de operațiuni, scrie Zaharova, subliniind că istoricul lor este plin de asemenea cazuri.

Postare

Să mai menționăm că John McAfee anunța, printr-un mesaj pe Twitter:

”Am colectat dosare despre corupție în guverne. Pentru prima dată, numesc nume și specificități. Voi începe cu un agent corupt al CIA și doi oficiali din Bahamas. Vin astăzi. Dacă sunt arestat sau dispar, peste 31 de terrabiți de date incriminatoare vor fi eliberate presei”, a scris McAfee acum 2 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Zaharova, Julian Assange, Eduard Snowden


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Virolog: pentru tulpina indiană a COVID-19 e nevoie de mai mulți anticorpi

93
(reînnoit 19:27 24.06.2021)
Medicul infecționist Evgheni Timakov a explicat de ce este atât de periculoasă tulpina indiană a COVID-19, dacă există riscul îmbolnăvirii după vaccinarea deplină și când se va reuși oprirea pandemiei.

MOSCOVA, 24 iun – Sputnik. “Virusul mutează mai rapid decât se presupunea. Inițial virușii nu aveau capacitatea de a ocoli barierele imune. Da, erau patogene, provocau sindroame postcovid serioase, însă peste 30 la sută din populație erau imuni la el, în cazul unui contact cu virusul și chiar la un contact strâns cu bolnavii, nu se îmbolnăveau. Virusului nu i-a plăcut acest lucru și a decis să-și schimbe proprietățile, începând să se adapteze la ele”, a declarat agenției Sputnik infecționistul, candidat în științe medicale, medicul șef al centrului Lider-Medițina, Evgheni Timakov.

Acesta a explicat că tipul coronavirusului din Wuhan a început să se schimbe în toamna anului trecut. Inițial era vorba de tulpina britanică, mult mai periculoasă și agresivă, care s-a răspândit în toată lumea. Virusul a ajuns în condiții prielnice. Ulterior, în fiecare țară au apărut mutații particulare.

“Au existat mutații epidemiologice semnificative și în Rusia – au apărut tulpini siberiene și nord-vestice. Însă ele nu s-au răspândit, fiind insuficient de patogene. Iată tulpinile care au apărut în țările calde – braziliene, sud-africane, indiene s-au modificat într-atât, încât au devenit foarte periculoase. Cea mai patogenă este acum tulpina indiană, care a suferit cinci mutații”, a explicat infecționistul.

Cel mai teribil, potrivit doctorului Timakov, este că tulpina indiană reușește să ocolească barierele imune ale omului, să se ascundă de imunitate și să schimbe tabloul clinic al îmbolnăvirii. Virusul “simulează” un simplu RTI, însă provoacă niște procese mult mai serioase.

Fiind întrebat cu poate fi oprit acest lucru, Evgheni Timakov a răspuns că sarcina constă nu în oprirea lui, cât în prevenirea unei tulpini mult mai grave, care ajunge să ocolească barierele imune nepregătite în cazul unei densități mari ai populației, în special în condițiile confortabile pentru el.

“E vorba de oamenii cu o imunitate slăbită, oamenii pe care i-a contaminat repetat, care deja aveau o imunitate față de coronavirus. Cu toate acestea el a ocolit această imunitate și i-a infectat. Vedem că pe lângă tulpina delta în India se formează și tulpina delta+, care a devenit mult mai activă. Problema nu este cum să ne apărăm de ea, ci cum să pune capăt acestei pandemii, pentru a nu sta mai mulți ani în frică. Din acest motiv e nevoie de formarea în organism a unor anticorpi activi care vor neutraliza virusul”, consideră expertul.

Pentru a evita contaminarea cu versiunea indiană a COVID-19, e nevoie de o cantitate de anticorpi de cel puțin cinci ori mai multă decât norma, menționează Timakov. Totodată, vă sfătuim să vă vaccinați, fără a mai aștepta când numărul anticorpilor va începe să scadă. Potrivit lui, vaccinul poate fi administrat și în cazul unei cantități mari de anticorpi, studiile arată – în toate statele și pe toate platformele, că acest lucru este sigur.

Evgheni Timakov a menționat în mod aparte că Sputnik V este foarte eficient, acesta sporește cantitatea anticorpilor de câteva ori mai mult decât după trecerea prin boală.

“Toate vaccinurile, platformele, nu doar Sputnik, generează de 1,3 – 1,5 mai mulți anticorpi decât un organism care a fost bolnav. Vaccinul acționează asupra organismului mult mai eficient”, a explicat specialistul. “E groaznic nu doar să treci prin boală, să ajungi la ventilator, dar e groaznic și sindromul postcovid. Printre persoanele mai în vârstă de 50 de ani, la fiecare al doilea, într-o formă sau alta. El afectează sângele, celulele sangvine, endoteliul, vasele de sânge, sistemul nervos, în general toate organele noastre. Toate acestea din cauza COVID-ului. Iar pentru a nu ne îmbolnăvi, vaccinul este singura soluție”.

Vaccinul în sine nu este purtător de virus și nu este contagioasă pentru cei din jur, a adăugat Timakov. Însă persoane care s-au vaccinat ar putea să nu dobândească suficienți anticorpi între prima și a doua administrare. Acest lucru vizează o parte din cei vaccinați – de la 2 până la 30 la sută, însă e posibil, explică medicul.

“Îmbolnăvirea e posibilă și după administrarea ambelor componente, însă vaccinul ne protejează de complicații, în urma căreia bolnavul ajunge la spital. Anume la persoanele vaccinate simptomele au forme ușoare, încât uneori omul nici nu știe că are covid”, spune Evgheni Timakov. “Dar acest lucru nu înseamnă că virusul nu e prezent în organism. Chiar și persoana vaccinată care s-a infectat cu coronavirus poate reprezenta un pericol pentru cei din jur”.

Potrivit medicului, Rusia și un șir de state din fosta URSS rămân în urmă în campania de imunizare, sunt vaccinați mai puțin de 10 la sută.

Virologul consideră că măsurile de activizare a vaccinării, care se întreprind acum de către autoritățile unor state sunt justificate.

Pandemia poate fi luată sub control doar atunci când se va desfășura în mod stabil vaccinarea primară, consideră Evgheni Timakov. Iat ulterior vor menține nivelul de anticorpi prin doze singurale ale vaccinului. Însă pentru acest lucru va fi nevoie, în opinia lui, de cel puțin doi ani.

“Virusul va trebui să se adapteze în cele din urmă la noi, iar noi vom dispune de o imunitate colectivă bună”, a conchis doctorul Timakov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93


Загрузка...
Lei

Euro și dolarul cresc din nou: Ce curs anunță BNM

0
(reînnoit 20:00 24.06.2021)
Euro și dolarul continuă să prindă putere în fața leului. Astfel, valutele străine s-au mai scumpit cu câțiva bani. Banca Națională a Moldovei a emis ratele de referință pentru vineri, 25 iunie.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru vineri, 25 iunie. Astfel, un dolar american este cotat cu 17,99 lei, un euro – cu 21,48 lei, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu 4,36 de lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 24 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 25 Iunie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 25 Iunie 2021

Conform cursului valutar BNM, dolarul a crescut cu doi bani, euro și leul românesc s-au scumpit cu câte un ban, iar hrivna ucraineană și rubla rusească își păstrează cotațiile anterioare. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
dolar, euro, BNM, curs valutar


Загрузка...