Su-57

S-au încheiat testările Su-57: Forțele aeriene ale Rusiei vor fi dotate cu 76 de unități

340
(reînnoit 18:57 23.05.2020)
Rusia a încheiat testările noului model al avionului de luptă Su-57, cel mai performant avion militar din lume, care urmează să intre în acest an în dotarea Forțelor Aerospațiale rusești.

În pofida tensiunilor tehnologice provocate de pandemia coronavirusului, complexul industrial-militar al Rusiei continuă producția în serie a avionului de vânătoare de a cincea generație Su-57. Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi în dotare cele mai noi aeronave în viitorul apropiat.

Federația Rusă ocupă doar locul patru în lume în ceea ce privește cheltuielile pentru apărare. Totuși, succesele industriei de apărare, pentru prima dată în istoriei Rusiei, au întrecut toate statele lumii în domeniul armelor moderne, inclusiv SUA. Și nu se vor opri aici.

Vicepremierul rus Iuri Borisov, care gestionează sfera industriei militare, a declarat pe 21 mai, într-un interviu oferit RIA Novosti, următoarele: “În cadrul testărilor Su-57 au fost confirmați în totalitate toți parametrii ceruți de sarcinile tehnico-tactice. Contractul de stat pentru livrarea a 76 de avioane pentru dotarea regimentelor aeriene ale Forțelor Aerospațiale sunt îndeplinite în conformitate cu programul livrărilor”.

Aici aș atrage atenția că regimentul aerian de vânătoare, după capacitatea de luptă, este comparabil cu o divizie. Trei regimente noi reprezintă o consolidare semnificativă a Forțelor Aerospațiale.

Iuri Borisov consideră că, în pofida unei situații de forță majoră determinată de COVID-19, prima partidă a avioanelor de vânătoare de a cincea generație Su-57 va fi transmisă Forțelor Armate ale Rusiei în 2020.

O informație similară despre ritmurile livrărilor în serie a transmis și șeful corporației de stat „Rosteh”, Serghei Cemezov. La prima etapă, Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi avioane cu un motor de generația a patra, livrările cu un motor de generația a cincea, cu o eficiență sporită a consumului de combustibilul și un cost mai mic al ciclului de viață, vor începe în a doua jumătate a anului 2020. Totuși, actualele motoare le depășesc în multe privințe pe cele străine.

În cadrul testărilor, în mai multe rânduri și în diverse regimuri, inclusiv regimul fără pilot, a fost verificată funcționalitatea tuturor sistemelor și a noului tip de motor.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarase anterior cu diverse ocazii că Su-57 a trecut cu succes testările în condiții de luptă în Siria. Altfel nici nu se putea, pentru că avionul rusesc de vânătoare de generația a cincea este destinat distrugerii eficiente a tuturor țintelor aeriene, terestre și de pe apă. Îmbunarea unor arme puternice, sisteme avansate de detectare a inamicului, viteza supersonică și o manevrabilitate înaltă, vizibilitatea redusă – toate acestea îi asigură Su-57 o supremație absolută în aer. Practic, nu există nicio analogie în lume acestei nave aeriene.

Posibilități incredibile

Trei regimente Su-57 reprezintă un salt calitativ în dezvoltarea capacităților de lupta a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei. Noul avion de vânătoare are capacitatea de a detecta ținte aeriene și terestre la o distanță de până la 400 de kilometri, să însoțească până la 62 de obiecte (și să transmisă datele despre ținte altor avioane, drone de asalt). Supremația lui „Suhoi” față de avioanele de vânătoare americane de a cincea generație este asigurată de: vizibilitatea redusă la o viteză de croazieră supersonică (ceea ce nu au F-35 și F-22), performanțe aerobice deosebite, stație principală de radar, sistem optic electronic unic de detectare a țintelor și un sistem de crearea a unui bruiaj electronic, un arsenal de arme de 10 tone la bord (inclusiv rachete hipersonice). Toate munițiile aeronavei se află în compartimentele interne, adică nu sunt vizibile pentru radarele inamicului.

Aria mică a suprafețe reflectante (0,4 metri pătrați) îi permite avionului Su-57 să fie invizibil pentru radarele dușmanului, datorită materialelor compozite de tehnologie înaltă (70 la sută din suprafață și 25 la sută din masa avionului). Stația principală de radar și câteva alte stații active și pasive de radiolocație și stații de localizare optică, precum și un sistem informațional unic de control al Su-57 sunt integrate cu subsistemul de schimb de date cu alte avioane, puncte de comandă și sisteme de recunoaștere ale Forțelor Aerospațiale, Forțelor Navale și trupelor terestre.

Două motoare turbojet permit ca Su-57 să dezvolte o viteză de până la 2600 de kilometri pe oră, și o viteză de urcare de 21 kilometri pe minut. Avionul de generația a cincea poate trece la o viteză supersonică fără a include forțajul și are capacitatea de a aplica lovituri nu doar cu rachete cu rază scurtă, medie și lungă, dar și să poarte o luptă de proximitate cu utilizarea tunurilor (această caracteristică este înalt apreciată de piloți). Un sistem tridimensional de deplasare a vectorului de tracțiune a motorului îi oferă aeronavei o supermanevrabilitate.

Ne-am putea imagina în ce măsură vor crește posibilitățile de luptă celor 76 de avioane Su-57, comandate de armata rusă, dacă acestea vor îndeplini sarcinile de integrare cu noule drone “Ohotnik”. În cooperare cu avionul de vânătoare de a cincea generație, drona invizibilă de asalt ar putea deveni un salt enorm în domeniul utilizării în luptă a aviației de luptă. Aici se deschide un spațiul larg pentru o interacțiune a pilotului și robotului de luptă.

Informația despre dezvoltarea regimului fără pilot a Su-57 este extrem de interesantă, ceea ce presupune că această navă complexă ar putea fi dirijată de inteligența artificială (sau de un operator) la distanța lungi de bază. Acest lucru elimină limitele fiziologice pentru accelerarea viteze și manevră (suprasolicitările nu vor mai avea un rol în tactica utilizării în luptă). Nu în zadar, SUA urmăresc cu îngrijorare dezvoltarea în Rusia a modelului fără pilot (cu posibilități nelimitate) a avionului de generația a cincea, pentru că cele mai noi modele F-35 Lightning II riscă să se dezintegreze peste două minute după un zbor la o viteză supersonică – nu rezistă căptușeala.

Turbulența politico-militară

Caracteristicile și capacitățile avionului de vânătoare Su-57 sunt doar un vârf al aisbergului. Recunoașterea aeriană, controlul și coordonarea acțiunilor altor tipuri de trupe, atacurile cu rachete de o precizie înaltă, cu o gamă largă a razelor de acțiune – toate acestea le poate realiza „Suhoi” de generația a cincea. Însă supremația militară nu este un scop în sine. Eficiența celui mai nou complex aerian are o importanță  enormă (principală) pentru asigurarea securității militare a Rusiei și aliaților ei – pentru prevenirea oricărei agresiuni din afară. Nu mai puțin este importantă și menținerea progresului tehnologic în industria aeriană, poziția de lider a Rusiei pe piața mondială a armamentului.

Experiența conflictelor militare din ultimele decenii, în Afganistan, Irak, Siria, Libia, Iugoslavia, arată că principalul instrument sau “bâtă” a Occidentului este reprezentată de supremația cantitativă și calitativă în aer (aviația de asalt, rachetele de croazieră, dronele). Pentagonul dezvoltă o concepție de atac non-nuclear instantaneu, care ar urma să ofere forțelor armate americane posibilitatea de a aplica lovituri asupra țintelor fortificate și mobile cu ajutorul munițiilor non-nucleare, pentru ca orice inamic al SUA să fie distrus în decurs de câteva ore.

Reamintesc, Statele Unite au abandonat în 2019 Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, evocând pretexte false, au creat o stare de incertitudine în raport cu tratatul New Start, și-au sporit potențialul sistemului global de apărare antirachetă.

Bugetul de apărare al SUA în 2020 a crescut la 750 de miliarde de dolari, e o cifră care depășește de 10 ori bugetul apărării al Rusiei și este comparabilă cu suma cheltuielilor militare ale tuturor statelor lumii. În acest context, desigur, o prioritate a Rusiei este formarea unor Forțe Aerospațiale, sisteme antiaeriene și antirachete puternice. Moscova este nevoită să reacționeze la ascensiunea amenințărilor militare în întregul perimetru de securitate, să sporească capacitatea de luptă a trupelor și capacitățile armelor, să consolideze securitatea aliaților ei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

340
Tagurile:
Forțele Armate ale Rusiei, avion
Tematic
Avioane militare elvețiene au însoțit avionul delegației lui Putin - Foto
Document nou: În ce situații vor fi doborâte avioanele ce încalcă spațiul aerian rusesc
Laboratorul Centrului ”Richard Lugar” din Georgia

De ce americanii au nevoie de laboratoare biologice în Asia Centrală și Caucaz

132
(reînnoit 20:30 29.05.2020)
Moscova este demult preocupată de siguranța biologică a țărilor vecine. În Kazahstan, Armenia și Tadjikistan americanii au creat o rețea de laboratoare biologice. De ce Washingtonul are nevoie de toate acestea aflați din articolul RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik, Galia Ibragimova. "Statele Unite desfășoară activități biologice militare în întreaga lume, inclusiv în jurul granițelor noastre", a declarat Serghei Lavrov în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe OTSC.

Moscova este demult preocupată de siguranța biologică a țărilor vecine. În Kazahstan, Armenia și Tadjikistan, americanii au creat o rețea de laboratoare biologice. Autoritățile ruse în mod special manifestă îngrijorare față de Centrul ”Lugar” din Georgia. De ce Washingtonul are nevoie de toate acestea aflați din articolul RIA Novosti.

Scurgere de informații intenționată

Prima infecție cu coronavirus din Kazahstan a fost înregistrată la începutul lunii martie. Autoritățile au închis frontierele și au instituit stare de urgență. Pe Internet s-au răspândit zvonurile potrivit cărora virusul ar putea fi asociat unui biolaborator pe care americanii l-au construit în 2016 în sud-estul țării.

Laboratorul central de referință Alma-Ata (CRL) este specializat în studiul tulpinilor de virus caracteristice Kazahstanului. Acesta funcționează în baza Centrului științific pentru carantină și infecții zoonotice din Kazahstan și este subordonat Ministerului Sănătății Republicii. Este considerată proprietatea Kazahstanului, deși a fost construită din contul Pentagonului. Statele Unite au alocat 108 milioane de dolari USD pentru acest obiectiv.

Washingtonul a explicat: armata americană se află în regiune și cercetările vor ajuta la protejarea împotriva infecțiilor virale necunoscute.

La reuniunile Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), CSI și OSC, oficialii din Moscova au declarat în repetate rânduri că americanii pot folosi aceste laboratoare împotriva intereselor rusești. Însă autoritățile kazahe îi convingeau pe toți că nimeni nu va interveni în activitatea biologilor locali.

”Participarea oamenilor de știință străini este permisă numai dacă se efectuează cercetări comune și se implementează proiecte de finanțare", au explicat cei de la Laboratorul Central de Radiologie (LCR).

În 2018, numărul infectărilor cu meningită a sporit vizibil în Kazahstan, iar în Alma-Ata au început să vorbească despre scurgerea unei tulpini de infecție meningococică din cadrul LCR. Jurnaliștii și bloggerii au scris în serios că americanii au permis în mod deliberat răspândirea virusului. Astfel, ei ar fi vrut să testeze eficacitatea armelor bacteriologice dezvoltate în laborator.

Ministerul Sănătății al Kazahstanului a dat asigurări că nu există epidemie.

"Există 58 de cazuri de meningită în Kazahstan, 32 în Alma-Ata. Dacă calculăm indicatorii relativi, atunci, conform standardelor OMS, acestea sunt scăzute", a precizat Ministerul. 

Coronavirusul are o istorie similară. Autoritățile au negat teoriile conspirației și au cerut să nu răspândească panică.

Regim închis de funcționare

În vremea sovietică, Institutul de Microbiologie al RSS Armene era considerat cel mai mare centru de microbiologie. În anii 90, Statele Unite și Marea Britanie s-au interesat de evoluțiile științifice ale institutului. Specialiștii armeni au fost invitați la stagii în țările occidentale.

În anii 2000, americanii au ajutat la deschiderea mai multor laboratoare biologice din țară. Banii, ca și în Kazahstan, au fost alocați de Pentagon. Zece milioane de dolari au fost cheltuiți pentru modernizarea Centrului Național Armenesc pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Centrele științifice construite în Erevan, Gyurmi, Vanadzor, Martuni și Ijevan studiază virusurile și tulpinile caracteristice regiunii Caucaz.

Laboratoarele fac parte din sistemul de sănătate din Armenia, dar Agenția de Reducere a Amenințărilor din Departamentul Apărării al SUA are acces acolo. Pe lângă specialiști locali, acolo lucrează și americanii.

Regimul închis de funcționare al laboratoarelor biologice din Armenia generează critici din partea Moscovei. Pentru a risipi îndoielile, toamna trecută premierul Nikol Pashinian a acceptat să semneze un memorandum de cooperare cu specialiști ruși. Au fost discutate detaliile, dar în ultimul moment partea armenească a renunțat la semnarea acestui document.

Epidemiologie periculoasă

În a a doua decadă a secolului XXI, biologii americani au atras atenția asupra unui alt membru al OTSC -  Tadjikistan. Aceștia erau îngrijorați de situația epidemiologică nefavorabilă care ar putea duce la un focar de boli infecțioase. Mai multe fonduri occidentale au alocat bani pentru înființarea unor centre de cercetare.

Așadar, în 2013 în baza Institutului Gastroenterologic din Dușanbe a fost deschis un laborator de securitate biologică. Proiectul a fost finanțat de Fundația de caritate franceză ”Mérieux”, care a construit obiective similare în China, Myanmar, Bangladesh și Africa.

Francezii, de regulă, au fost ajutați de ONU și USAID. Investițiile au depășit trei milioane de dolari.

În 2019, au creat un laborator la Centrul Republican pentru Controlul Tuberculozei. Sponsorii au fost USAID și Pentagonul. Biologii locali, cu participarea colegilor străini, studiază boli caracteristice Asiei Centrale precum tuberculoza, malaria, hepatita și holera.

Anul trecut, un alt laborator a fost deschis în orașul Isfara din nordul Tadjikistanului, finanțat tot de americani. Puține informații există despre acesta.

”Situația epidemiologică nu a fost ușoară în Asia Centrală înainte de coronavirus. Focarele de hepatită, holeră, tuberculoză sunt caracteristice regiunii, deci este nevoie de biolaboratoare noi. Au nevoie și de fonduri. Iar fără asistență externă nu se poate face nimic", a explicat pentru RIA Novosti directorul Centrului de Studii Politice din Dușanbe Abdugani Mamadazimov.

Expertul tadjik nu vede nimic suspect în activitatea americanilor. "Pur și simplu ei reacționează primii întotdeauna. Dacă după coronavirus Rusia, China sau UE încep să ajute mai activ regiunea în lupta împotriva virușilor, autoritățile republicane o vor susține", se arată convins expertul.

Patogenul georgian

Georgia nu este membru al OTSC, dar se învecinează cu Rusia și joacă un rol cheie în Caucaz. Moscova este îngrijorată de Centrul de cercetare pentru sănătate publică ”Richard Lugar”. Autoritățile ruse cred că biolaboratorul de lângă Tbilisi acționează în interesul americanilor.

Suspiciunile nu au apărut din senin. În septembrie 2018, fostul ministru al Securității de Stat al Georgiei, Igor Giorgadze, a declarat că în laborator ar putea să se efectueze experimente pe oameni și a prezentat documente din care a rezultat că au murit zeci de persoane care au urmat tratament în centrul Lugar. Mai mult, au lucrat acolo biologi din trei firme private americane - CH2M Hill, Battelle și Metabiota, care execută ordinele Pentagonului.

Giorgadze a atras atenția asupra nivelului ridicat de protecție bacteriologică a laboratorului. Mai mult, centrul are „echipamente pentru pulverizarea substanțelor nocive și muniții cu material biologic activ”. „De ce o instituție al cărei obiectiv este protejarea publicului are astfel de lucruri?” - se întrebă fostul ministru.

La Moscova a fost auzit acest lucru. Șeful departamentului de Neproliferare și Control al Armelor din cadrul Ministerului rus de Externe, Vladimir Ermakov, a declarat că Rusia nu va tolera experimentele biologice americane la granițele sale.

În Pentagon acuzațiile lui Giorgadze erau numite drept absurde. Tbilisi s-a asigurat că laboratorul a fost antrenat într-o dezvoltare pașnică și că nu se pune problema unor experimente pe oameni. Autoritățile georgiene nu erau contra vizitării laboratorului Lugar de către specialiștii ruși. Dar aceste planuri au fost date peste cap din cauza crizei din anul trecut apărute în relațiile dintre cele două țări.

”Georgia nu a fost niciodată interesată de cercetări în domeniul biologiei fizico-chimice. Și informațiile conform cărora acest laborator este unul de apărare biologică cu personal de înaltă clasă ridică semne de întrebare. De ce să se ocupe de astfel de agenți patogeni periculoși?", a declarat pentru RIA Novosti, doctorul în științe biologice, profesor al Universității Federale Siberiene Nikolai Setkov.

Directorul general-adjunct pentru lucrări științifice al centrului de virusologie ”Vector”, Alexander Agafonov, notează că „datele directe despre dezvoltarea armelor biologice și a vehiculelor lor de livrare nu sunt disponibile la Lugar Center”.

"Însă, informațiile despre participarea companiilor private CH2M Hill, Battelle și Metabiota, despre obligațiile contractuale ale acestora - de exemplu, studiul bacteriilor periculoase de antrax, tularemie și virusul febrei hemoragice din Crimeea nu ar trebui ignorate”, subliniază specialistul.

Experții intervievați de Agenție au fost de acord că statele postsovietice, care speră la ajutor extern, pot pierde controlul asupra situației epidemiologice. Și acest lucru ar putea avea consecințe grave. În plus, în perioada de pandemie, laboratoarele au început să fie tratate cu o îngrijorare și mai mare, ceea ce oferă în sfârșit un bun prilej pentru a face aceste structuri mai transparente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

132
Tagurile:
Asia Centrala, Caucaz, SUA, laboratoare bilogice
Tematic
Donald Trump, acuzat din China: ”Ori este nebun, ori complice!”


Загрузка...
Drapelul Republicii Moldova

Sinteza zilei: Ce evenimente importante s-au produs astăzi în Republica Moldova

66
Ziua de astăzi a fost marcată de mai multe evenimente. Procuratura s-a pronunțat în privința denunțului Maiei Sandu cu privire la credirul rus, iar coronavirusul a făcut noi victime. A zguduit societatea anunțul poliției cu privire la copilul dispărut de la Hâncești.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Băiatul de la Hâncești dispărut acum două zile a fost găsit fără suflare. Este anunțul trist făcut de poliție după două zile de căutări intense la care au participat peste 300 de persoane. 

Deși operațiunea de căutare s-a desfășurat în mai multe localități, micuțul a fost găsit în toaleta din curtea casei în care locuia. Oamenii legii declară că acesta ar fi mers la toaletă în șalpii surorii mai mari. Aceștia îi erau mari, a alunecat și a căzut în gaură. Legiștii nu au găsit pe corpul minorului semne de moarte violentă. 

Părinții copilului nu erau acasă în momentul în care acesta a dispărut. Ambii se aflau la muncă. Copilul a rămas în grija fratelui și a surorii mai mari, care în momentul dispariției făceau temele cu profesorul în regim online. 

Răspunsul Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție s-a pronunțat astăzi în privința denunțului președintelui PAS, Maia Sandu, care a cerut tragerea la răspundere penală a celor care au negociat acordul de împrumut cu Federația Rusă. Oamenii legii nu au găsit elemente de infracțiune.

Astfel, nu există motiv pentru care să fie inițiată vreo urmărire penală. Hotărârea poate fi contestată. 

În data de 7 mai, magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțional acordul de împrumut în valoare de 200 de milioane de euro dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Sesizarea a fost depusă la CC de către de deputatul din grupul parlamentar PRO Moldova Sergiu Sîrbu. Mai multe prevederi ale respectivei legi au fost contestate și de deputații din PAS și PPPDA. 

Potrivit acordului, Rusia urma să ofere Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro cu dobândă de 2% anual, pe un termen de 10 ani. Prima tranșă de 100 de milioane de euro trebuia să fie transferată timp de 30 de zile din data intrării în vigoare a Legii privind ratificarea acordului cu Rusia. Creditul oferit trebuiea să fie cheltuit parțial la acoperirea deficitului bugetar, care în 2020 constituie aproximativ 16 miliarde de lei.

După deicizia Curții Constituționale de a anula Acordul de împrumut dintre Moldova și Rusia, Moscova a venit cu o reacție. 

„Rusia a vrut sincer să ajute Moldova, dar, din păcate, politicienii moldoveni pun ambițiile politice mai presus de interesele cetățenilor”, - a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, potrivit unui comunicat emis de dimplomația rusă. 

Anterior, șeful statului Igor Dodon și premierul Ion Chicu au anunțat că acest acrod urmează să fie renegociat cu Federația Rusă. 

Schimbări la Procuratura municipiului Chișinău

Procurorul general Alexandr Stroianoglo le-a propus membrilor Consiliului Superior al Procurorilor modificarea structurii sistemului Procuraturii Municipiului Chișinău.

Potrivit lui Stoianoglo, dacă la începutul anului 2019 au fost restanțe la examinarea a 2 mii de dosare penale, acum cifra este dublă. 

Astfel, procurorul general a propus să fie creată o nouă unitate – oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată, structură ce va fi condusă de către doi adjuncți ai procurorului-șef al Procuraturii Chișinău. 

Evoluția coronavirusului în Moldova

Astăzi au fost confirmate 188 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, inclusiv 27 în Transnistria.

Astfel, bilanțul persoanelor contaminate cu COVID-19 a ajuns la 7725. 

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 17 sunt lucrători medicali: șase medici, șapte asistenți medicali, iar patru persoane reprezintă personalul auxiliar.

Totodată, 148 de persoane au fost tratate. Bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la 4123.  

Opt persoane însă au fost răpuse astăzi de noul coronavirus. Astfel, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Republica Moldova este de 282 de persoane.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până pe 30 iunie, cu probabilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației epidemiologice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Moldova, evenimente, Sinteza Zilei
Tematic
Sinteza zilei: Consiliul Coaliției, întrevederea Chicu-Ioniță și măsurile de relaxare
Sinteza zilei: Litigiul „Avia Invest”, anunțul Procuraturii și protestul HoReCa


Загрузка...
meci de fotbal

Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de participa la competiții europene

0
(reînnoit 21:35 30.05.2020)
Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de a participa la turneele UEFA, iar altor trei echipe de fotbal din Moldova li s-a refuzat acordarea licenței de participare la competiții europene.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Licențele UEFA au fost eliberate pentru cinci cluburi de fotbal din Moldova, a anunțat Federația Moldovenească de Fotbal.

Este vorba despe „Sheriff” (Tiraspol), „Sfântul Gheorghe” (Suruceni), „Petrocub” (Hâncești), „Dinamo-Auto” (Tiraspol) și „Speranța” (Nisporeni).

Astfel, cinci cluburi au obținut dreptul de a participa la sezonul următor al competițiilor europene. „Sheriff” va participa la Liga Campionilor, iar echipele „Sfintul Gheorghe” și „Petrocub” - în Europa League.

În același timp, altor trei echipe le-au fost refuzată eliberarea licențelor UEFA. Cluburile „Milsami” (Orhei), „Zimbru” (Chișinău) și „Codru” (Lozova) au fost lipsite de dreptul de a participa la meciurile din noul sezon al Cupei Europene.

Timp cinci zile, aceste cluburi pot folosi dreptul de a contesta decizia adoptată de Federația Moldovenească de Fotbal.

Licența UEFA pentru a participarea la turneul feminin al Ligii Campionilor i-a fost acordată echipei „Agarista” din Anenii Noi.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, fotbal, cluburi
Tematic
Merită sau nu reunirea campionatelor de fotbal ale țărilor fostei URSS într-o singură ligă


Загрузка...