Bombardierul supersonic Tu-22M3

Exercițiile rusești la Marea Neagră o reacție adecvată la acțiunile NATO

207
(reînnoit 20:32 21.05.2020)
Pe 19 mai, flota navală și aeriană a Rusiei a desfășurat exerciții militare la Marea Neagră, demonstrând o tactică incredibilă de integrare sincronizată a mai multor componente, subliniază analistul militar Alexandr Hrolenko.

Forțele Armate ale Rusiei controlează eficient Marea Neagră, aceasta e o garanție a stabilității în regiune și e un răspuns firesc la acțiunile SUA și aliaților lor.

Două bombardiere purtătoare de rachetă Tu-22M3 ale Forțelor Aerospațiale (VKS) au efectuat pe 19 mai zboruri planificate de cinci ore deasupra apelor neutre din Marea Neagră, parcurgând peste 4500 de kilometri. Pe anumite segmente ale traseului, navele aeriene erau însoțite de avioanele de vânătoare ale districtului militar Sud. În această perioadă, avioanele țărilor NATO nu au apărut deasupra apelor neutre.

Vladimir Putin a urmărit exercițiile flotei navale din Marea Neagră
© Video : Ruptly / Министерство обороны РФ

Piloții de cursă lungă au efectuat cu regularitate zboruri deasupra Arcticii, Atlanticului de Nord, Oceanul Pacific, Mării Negre și Baltice – în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian. Totuși, în această zi a avut loc o pregătire militară activă în aer, pe apă și în adâncimile Mării Negre. Ar fi logic să presupunem că gruparea diversificată îndeplinea misiuni integrate conform unui plan unic, cu anumite ținte exacte.

Două fregate cu rachete ale flotei de la Marea Neagră, “Admiral Makarov” și “Admiral Essen” au efectuat pe 19 mai, pe poligoanele maritime, exerciții navale complexe, realizând misiuni solitare și comune. Echipajele navelor de mici dimensiuni „Muromeț” și “Eisk” s-au antrenat în operațiunile de căutare și urmărire a submarinelor inamicului convențional și de tragere cu torpile. Rolul inamicului pentru nave l-a jucat submarinul diesel-electric “Kolpino”. În aceeași zi, pe poligoanele maritime ale Flotei de la Marea Neagră se afla și cel de-al doilea submarin al proiectului 636.3 cu rachete de croazieră “Kalibr” la bordul “Rostov pe Don”.

Acest submarin este cunoscut prin faptul că a fost primul din clasa “Varșavyanka” care a efectuat o lovitură cu rachete asupra punctelor de comandă ale teroriștilor ISIS în Siria din bazinul Mării Mediterane, reușind să distrugă țintele.

Forțe și mijloace

Pe 19 mai, în Marea Neagră și în cer s-a format o grupare interesantă a aviației și flotei ruse care demonstrează o tactică strălucitoare de aplicare în perioadă de război, care domină în fața diversității pestrițe ale forțelor navale și aeriene ale vecinilor regionali și oaspeților nechemați de peste Ocean. Să analizăm principalele aspecte.

Spre deosebire de navele militare venite din afara spațiului Mării Negre și a avioanelor de recunoaștere (bombardiere) NATO, planul rusesc de pregătire militară include o activitate integrată și simultană a tuturor componentelor, clară și eficientă. Aici nu contează atât numărul specialiștilor și tehnicii militare implicate, ci planul operațional și nivelul tehnologic al implementării lui.

Purtătoarele de rachetă Tu-22M3 s-au aflat în zbor deasupra Mării Negre câteva ore, au depășit peste 4000 de kilometri, însă suprafața maritimă se întinde de la Est spre Vest pe aproximativ 1000 de kilometri (de la Nord la Est mult mai puțin). Pentru traversarea întregului bazin, echipajul Tu-22M3 are nevoie de aproximativ 30 de minute, adică purtătorul de rachete a efectuat elipse în regim de patrulare militară, în pregătirile de utilizare a armelor. Această demonstrație este clară pentru toți.

Avionul supersonic, bombardier-purtător de rachetă Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune și cu aripi cu geometrie variabilă ocupă o nișă între aviația strategică și operativ-tactică, a cărui analogii nu există în lume. Este destinat distrugerii țintelor terestre și maritime (asasinul portavioanelor) cu ajutorul rachetelor ghidate și bombe aeriene de la o gamă largă de altitudini, în diapazonul vitezelor de la 1000 la 2300 de kilometri pe oră, în orice condiții. Este utilizat preponderent pentru lansarea rachetelor de croazieră H-32, H-101 (sau H-102 cu focoasă nucleară) și a rachetelor hipersonice.

Modelul modernizat al Tu-22M3 are capacitatea de a ridica în aer simultan patru rachete H-47M2 “Kinjal” (încărcătura maximă a munițiilor este de 24 de tone). La începutul lunii mai, de la bordul Tu-22M3 a fost testată noua rachetă hipersonică, creată pentru această versiune modernizată a purtătorului de rachetă.

Prezintă interes și manevrele celor mai noi fregate cu rachetă a proiectului 11356 “Admiral Makarov” și “Admiral Essen”, care sunt dotate cu sistemele de rachetă „Kalibr” (pot utiliza și rachetele „Onix”). Aceste nave au capacitatea de a distruge ținte maritime la o distanță de până la 400 de kilometri, iar rachetele modernizate pentru trageri asupra țintelor de pe țărm ZM-14 sunt capabile să distrugă obiectivele inamicului aflate la o distanță de până la 2500 de kilometri, adică acoperă cea mai mare parte a Mării Mediterane și în totalitate regiunea Baltică.

Dotarea armată și mijloacele de control sunt destinate contracarării navelor inamicului, respingerii atacului aerian (cu sistemele de rachetă multicanal „Știl-1”), detectării și distrugerii submarinelor (două aparate de torpilare îngemănate de calibru 533 milimetri). De asemenea, fregatele sunt dotate cu elicoptere Ka-27 (recunoaștere aeriană). În construcția corpului este utilizată tehnologia “Stealth”, pentru sporirea camuflării și protecției navelor de loviturile cu rachetă și ale aviației. Distanța navigării este până la 4500 de kilometri, regimul autonom este de 30 de zile. Flota de la Marea Neagră dispune în prezent de trei fregate ale proiectului 11356, urmând să primească alte șase (valoarea totală a seriei este de aproximativ 80 de miliarde de ruble). Aceste nave ajung rar la propria bază, în cea mai mare parte a timpului patrulează în Marea Mediterană și Oceanul Indian.

Echipajele “Rostov pe Don” și “Kolpino” au jucat rolul inamicului convențional pentru navele implicate în exerciții, precum și au efectuat manevre de căutare și detectare a inamicului submarin (pe rând au efectuat operațiuni de căutare, urmărire și atac).

Submarinele de a treia generație “Rostov pe Don” și „Kolpino” prezintă al doilea și al șaselea submarin al proiectului 636.3 “Varșaveanka” într-o serie de șase nave construite pentru flota de la Marea Neagră. Fiecare este dotată cu rachetele de croazieră de o precizie înaltă “Kalibr”, torpile de calibru 533, mine. Aceste rachete și-au confirmat în mai multe rânduri eficiența în luptă. Pentru viteza înaltă pe care o ating, submarinele au fost supranumite “gaura neagră”.

Adâncimea de scufundare în regim de lucru este de 240 de metri (maxima este de 300 de metri). Distanța navigației submarine este de 400 de mile. Viteza navigării la suprafață – 17 noduri, viteza submarină – 20 de noduri. Regimul autonom este de 45 de zile. Echipajul este format din 52 de persoane.

Din configurațiile dotărilor menționate anterior poate fi împletit un “nod” complicat în regiunea Mării Negre, care îi va crea probleme chiar și celui mai avansat inamic. Purtătoarele de rachetă Tu-22M3, aviația de vânătoare, navele și submarinele au acționat ca un singur organism de luptă. Aici apare o întrebare firească: care este rostul manevrelor militare din 19 mai?

Consolidarea forțată a Rusiei

Activizarea operațională a forțelor navale și aeriene ale SUA și NATO în regiunea Mării Negre necesită o reacție adecvată a Forțelor Aero-Spațiale și navale ale Rusiei. Distrugătoarele celei de-a 6-a flote a SUA în Marea Neagră își demonstrează periodic steagul american și rachetele de croazieră “Tomahawk”.

În Bulgaria și România este creată o infrastructură militară și rezerve de mijloace materiale, centre avansate de coordonare pentru organizarea găzduirii și desfășurării operative a forțelor alianței. Recent, baza aeriană românească Câmpia Turzii a devenit o platformă pentru desfășurarea armelor strategice ofensive ale SUA. Anterior, purtătoarele de rachetă Tu-22M3 au fost redislocate în Crimeea drept răspuns la desfășurarea sistemelor antirachetă în România.

Potrivit informațiilor Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, statele NATO și-au sporit din anul 2016 cheltuielile militare cu 130 de miliarde de dolari, iar către 2024 intenționează să le majoreze cu alte 400 de miliarde. Potrivit comandanților militari ruși, scenariile manevrelor arată în mod clar o pregătire premeditată a Alianței de un conflict militar de proporții. Moscova este nevoită să monitorizeze toate evoluțiile evenimentelor, să se asigure în cazul unei agravări a situației politico-militare, să-și consolideze armata, aviația și flota.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

207
Tagurile:
NATO, Marea Neagră, Rusia, exerciţii
Laboratorul Centrului ”Richard Lugar” din Georgia

De ce americanii au nevoie de laboratoare biologice în Asia Centrală și Caucaz

133
(reînnoit 20:30 29.05.2020)
Moscova este demult preocupată de siguranța biologică a țărilor vecine. În Kazahstan, Armenia și Tadjikistan americanii au creat o rețea de laboratoare biologice. De ce Washingtonul are nevoie de toate acestea aflați din articolul RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik, Galia Ibragimova. "Statele Unite desfășoară activități biologice militare în întreaga lume, inclusiv în jurul granițelor noastre", a declarat Serghei Lavrov în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe OTSC.

Moscova este demult preocupată de siguranța biologică a țărilor vecine. În Kazahstan, Armenia și Tadjikistan, americanii au creat o rețea de laboratoare biologice. Autoritățile ruse în mod special manifestă îngrijorare față de Centrul ”Lugar” din Georgia. De ce Washingtonul are nevoie de toate acestea aflați din articolul RIA Novosti.

Scurgere de informații intenționată

Prima infecție cu coronavirus din Kazahstan a fost înregistrată la începutul lunii martie. Autoritățile au închis frontierele și au instituit stare de urgență. Pe Internet s-au răspândit zvonurile potrivit cărora virusul ar putea fi asociat unui biolaborator pe care americanii l-au construit în 2016 în sud-estul țării.

Laboratorul central de referință Alma-Ata (CRL) este specializat în studiul tulpinilor de virus caracteristice Kazahstanului. Acesta funcționează în baza Centrului științific pentru carantină și infecții zoonotice din Kazahstan și este subordonat Ministerului Sănătății Republicii. Este considerată proprietatea Kazahstanului, deși a fost construită din contul Pentagonului. Statele Unite au alocat 108 milioane de dolari USD pentru acest obiectiv.

Washingtonul a explicat: armata americană se află în regiune și cercetările vor ajuta la protejarea împotriva infecțiilor virale necunoscute.

La reuniunile Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), CSI și OSC, oficialii din Moscova au declarat în repetate rânduri că americanii pot folosi aceste laboratoare împotriva intereselor rusești. Însă autoritățile kazahe îi convingeau pe toți că nimeni nu va interveni în activitatea biologilor locali.

”Participarea oamenilor de știință străini este permisă numai dacă se efectuează cercetări comune și se implementează proiecte de finanțare", au explicat cei de la Laboratorul Central de Radiologie (LCR).

În 2018, numărul infectărilor cu meningită a sporit vizibil în Kazahstan, iar în Alma-Ata au început să vorbească despre scurgerea unei tulpini de infecție meningococică din cadrul LCR. Jurnaliștii și bloggerii au scris în serios că americanii au permis în mod deliberat răspândirea virusului. Astfel, ei ar fi vrut să testeze eficacitatea armelor bacteriologice dezvoltate în laborator.

Ministerul Sănătății al Kazahstanului a dat asigurări că nu există epidemie.

"Există 58 de cazuri de meningită în Kazahstan, 32 în Alma-Ata. Dacă calculăm indicatorii relativi, atunci, conform standardelor OMS, acestea sunt scăzute", a precizat Ministerul. 

Coronavirusul are o istorie similară. Autoritățile au negat teoriile conspirației și au cerut să nu răspândească panică.

Regim închis de funcționare

În vremea sovietică, Institutul de Microbiologie al RSS Armene era considerat cel mai mare centru de microbiologie. În anii 90, Statele Unite și Marea Britanie s-au interesat de evoluțiile științifice ale institutului. Specialiștii armeni au fost invitați la stagii în țările occidentale.

În anii 2000, americanii au ajutat la deschiderea mai multor laboratoare biologice din țară. Banii, ca și în Kazahstan, au fost alocați de Pentagon. Zece milioane de dolari au fost cheltuiți pentru modernizarea Centrului Național Armenesc pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Centrele științifice construite în Erevan, Gyurmi, Vanadzor, Martuni și Ijevan studiază virusurile și tulpinile caracteristice regiunii Caucaz.

Laboratoarele fac parte din sistemul de sănătate din Armenia, dar Agenția de Reducere a Amenințărilor din Departamentul Apărării al SUA are acces acolo. Pe lângă specialiști locali, acolo lucrează și americanii.

Regimul închis de funcționare al laboratoarelor biologice din Armenia generează critici din partea Moscovei. Pentru a risipi îndoielile, toamna trecută premierul Nikol Pashinian a acceptat să semneze un memorandum de cooperare cu specialiști ruși. Au fost discutate detaliile, dar în ultimul moment partea armenească a renunțat la semnarea acestui document.

Epidemiologie periculoasă

În a a doua decadă a secolului XXI, biologii americani au atras atenția asupra unui alt membru al OTSC -  Tadjikistan. Aceștia erau îngrijorați de situația epidemiologică nefavorabilă care ar putea duce la un focar de boli infecțioase. Mai multe fonduri occidentale au alocat bani pentru înființarea unor centre de cercetare.

Așadar, în 2013 în baza Institutului Gastroenterologic din Dușanbe a fost deschis un laborator de securitate biologică. Proiectul a fost finanțat de Fundația de caritate franceză ”Mérieux”, care a construit obiective similare în China, Myanmar, Bangladesh și Africa.

Francezii, de regulă, au fost ajutați de ONU și USAID. Investițiile au depășit trei milioane de dolari.

În 2019, au creat un laborator la Centrul Republican pentru Controlul Tuberculozei. Sponsorii au fost USAID și Pentagonul. Biologii locali, cu participarea colegilor străini, studiază boli caracteristice Asiei Centrale precum tuberculoza, malaria, hepatita și holera.

Anul trecut, un alt laborator a fost deschis în orașul Isfara din nordul Tadjikistanului, finanțat tot de americani. Puține informații există despre acesta.

”Situația epidemiologică nu a fost ușoară în Asia Centrală înainte de coronavirus. Focarele de hepatită, holeră, tuberculoză sunt caracteristice regiunii, deci este nevoie de biolaboratoare noi. Au nevoie și de fonduri. Iar fără asistență externă nu se poate face nimic", a explicat pentru RIA Novosti directorul Centrului de Studii Politice din Dușanbe Abdugani Mamadazimov.

Expertul tadjik nu vede nimic suspect în activitatea americanilor. "Pur și simplu ei reacționează primii întotdeauna. Dacă după coronavirus Rusia, China sau UE încep să ajute mai activ regiunea în lupta împotriva virușilor, autoritățile republicane o vor susține", se arată convins expertul.

Patogenul georgian

Georgia nu este membru al OTSC, dar se învecinează cu Rusia și joacă un rol cheie în Caucaz. Moscova este îngrijorată de Centrul de cercetare pentru sănătate publică ”Richard Lugar”. Autoritățile ruse cred că biolaboratorul de lângă Tbilisi acționează în interesul americanilor.

Suspiciunile nu au apărut din senin. În septembrie 2018, fostul ministru al Securității de Stat al Georgiei, Igor Giorgadze, a declarat că în laborator ar putea să se efectueze experimente pe oameni și a prezentat documente din care a rezultat că au murit zeci de persoane care au urmat tratament în centrul Lugar. Mai mult, au lucrat acolo biologi din trei firme private americane - CH2M Hill, Battelle și Metabiota, care execută ordinele Pentagonului.

Giorgadze a atras atenția asupra nivelului ridicat de protecție bacteriologică a laboratorului. Mai mult, centrul are „echipamente pentru pulverizarea substanțelor nocive și muniții cu material biologic activ”. „De ce o instituție al cărei obiectiv este protejarea publicului are astfel de lucruri?” - se întrebă fostul ministru.

La Moscova a fost auzit acest lucru. Șeful departamentului de Neproliferare și Control al Armelor din cadrul Ministerului rus de Externe, Vladimir Ermakov, a declarat că Rusia nu va tolera experimentele biologice americane la granițele sale.

În Pentagon acuzațiile lui Giorgadze erau numite drept absurde. Tbilisi s-a asigurat că laboratorul a fost antrenat într-o dezvoltare pașnică și că nu se pune problema unor experimente pe oameni. Autoritățile georgiene nu erau contra vizitării laboratorului Lugar de către specialiștii ruși. Dar aceste planuri au fost date peste cap din cauza crizei din anul trecut apărute în relațiile dintre cele două țări.

”Georgia nu a fost niciodată interesată de cercetări în domeniul biologiei fizico-chimice. Și informațiile conform cărora acest laborator este unul de apărare biologică cu personal de înaltă clasă ridică semne de întrebare. De ce să se ocupe de astfel de agenți patogeni periculoși?", a declarat pentru RIA Novosti, doctorul în științe biologice, profesor al Universității Federale Siberiene Nikolai Setkov.

Directorul general-adjunct pentru lucrări științifice al centrului de virusologie ”Vector”, Alexander Agafonov, notează că „datele directe despre dezvoltarea armelor biologice și a vehiculelor lor de livrare nu sunt disponibile la Lugar Center”.

"Însă, informațiile despre participarea companiilor private CH2M Hill, Battelle și Metabiota, despre obligațiile contractuale ale acestora - de exemplu, studiul bacteriilor periculoase de antrax, tularemie și virusul febrei hemoragice din Crimeea nu ar trebui ignorate”, subliniază specialistul.

Experții intervievați de Agenție au fost de acord că statele postsovietice, care speră la ajutor extern, pot pierde controlul asupra situației epidemiologice. Și acest lucru ar putea avea consecințe grave. În plus, în perioada de pandemie, laboratoarele au început să fie tratate cu o îngrijorare și mai mare, ceea ce oferă în sfârșit un bun prilej pentru a face aceste structuri mai transparente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
Asia Centrala, Caucaz, SUA, laboratoare bilogice
Tematic
Donald Trump, acuzat din China: ”Ori este nebun, ori complice!”


Загрузка...
Drapelul Republicii Moldova

Sinteza zilei: Ce evenimente importante s-au produs astăzi în Republica Moldova

66
Ziua de astăzi a fost marcată de mai multe evenimente. Procuratura s-a pronunțat în privința denunțului Maiei Sandu cu privire la credirul rus, iar coronavirusul a făcut noi victime. A zguduit societatea anunțul poliției cu privire la copilul dispărut de la Hâncești.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Băiatul de la Hâncești dispărut acum două zile a fost găsit fără suflare. Este anunțul trist făcut de poliție după două zile de căutări intense la care au participat peste 300 de persoane. 

Deși operațiunea de căutare s-a desfășurat în mai multe localități, micuțul a fost găsit în toaleta din curtea casei în care locuia. Oamenii legii declară că acesta ar fi mers la toaletă în șalpii surorii mai mari. Aceștia îi erau mari, a alunecat și a căzut în gaură. Legiștii nu au găsit pe corpul minorului semne de moarte violentă. 

Părinții copilului nu erau acasă în momentul în care acesta a dispărut. Ambii se aflau la muncă. Copilul a rămas în grija fratelui și a surorii mai mari, care în momentul dispariției făceau temele cu profesorul în regim online. 

Răspunsul Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție s-a pronunțat astăzi în privința denunțului președintelui PAS, Maia Sandu, care a cerut tragerea la răspundere penală a celor care au negociat acordul de împrumut cu Federația Rusă. Oamenii legii nu au găsit elemente de infracțiune.

Astfel, nu există motiv pentru care să fie inițiată vreo urmărire penală. Hotărârea poate fi contestată. 

În data de 7 mai, magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțional acordul de împrumut în valoare de 200 de milioane de euro dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Sesizarea a fost depusă la CC de către de deputatul din grupul parlamentar PRO Moldova Sergiu Sîrbu. Mai multe prevederi ale respectivei legi au fost contestate și de deputații din PAS și PPPDA. 

Potrivit acordului, Rusia urma să ofere Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro cu dobândă de 2% anual, pe un termen de 10 ani. Prima tranșă de 100 de milioane de euro trebuia să fie transferată timp de 30 de zile din data intrării în vigoare a Legii privind ratificarea acordului cu Rusia. Creditul oferit trebuiea să fie cheltuit parțial la acoperirea deficitului bugetar, care în 2020 constituie aproximativ 16 miliarde de lei.

După deicizia Curții Constituționale de a anula Acordul de împrumut dintre Moldova și Rusia, Moscova a venit cu o reacție. 

„Rusia a vrut sincer să ajute Moldova, dar, din păcate, politicienii moldoveni pun ambițiile politice mai presus de interesele cetățenilor”, - a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, potrivit unui comunicat emis de dimplomația rusă. 

Anterior, șeful statului Igor Dodon și premierul Ion Chicu au anunțat că acest acrod urmează să fie renegociat cu Federația Rusă. 

Schimbări la Procuratura municipiului Chișinău

Procurorul general Alexandr Stroianoglo le-a propus membrilor Consiliului Superior al Procurorilor modificarea structurii sistemului Procuraturii Municipiului Chișinău.

Potrivit lui Stoianoglo, dacă la începutul anului 2019 au fost restanțe la examinarea a 2 mii de dosare penale, acum cifra este dublă. 

Astfel, procurorul general a propus să fie creată o nouă unitate – oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată, structură ce va fi condusă de către doi adjuncți ai procurorului-șef al Procuraturii Chișinău. 

Evoluția coronavirusului în Moldova

Astăzi au fost confirmate 188 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, inclusiv 27 în Transnistria.

Astfel, bilanțul persoanelor contaminate cu COVID-19 a ajuns la 7725. 

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 17 sunt lucrători medicali: șase medici, șapte asistenți medicali, iar patru persoane reprezintă personalul auxiliar.

Totodată, 148 de persoane au fost tratate. Bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la 4123.  

Opt persoane însă au fost răpuse astăzi de noul coronavirus. Astfel, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Republica Moldova este de 282 de persoane.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până pe 30 iunie, cu probabilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației epidemiologice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Moldova, evenimente, Sinteza Zilei
Tematic
Sinteza zilei: Consiliul Coaliției, întrevederea Chicu-Ioniță și măsurile de relaxare
Sinteza zilei: Litigiul „Avia Invest”, anunțul Procuraturii și protestul HoReCa


Загрузка...
meci de fotbal

Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de participa la competiții europene

0
(reînnoit 21:35 30.05.2020)
Cinci cluburi de fotbal din Moldova au obținut dreptul de a participa la turneele UEFA, iar altor trei echipe de fotbal din Moldova li s-a refuzat acordarea licenței de participare la competiții europene.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Licențele UEFA au fost eliberate pentru cinci cluburi de fotbal din Moldova, a anunțat Federația Moldovenească de Fotbal.

Este vorba despe „Sheriff” (Tiraspol), „Sfântul Gheorghe” (Suruceni), „Petrocub” (Hâncești), „Dinamo-Auto” (Tiraspol) și „Speranța” (Nisporeni).

Astfel, cinci cluburi au obținut dreptul de a participa la sezonul următor al competițiilor europene. „Sheriff” va participa la Liga Campionilor, iar echipele „Sfintul Gheorghe” și „Petrocub” - în Europa League.

În același timp, altor trei echipe le-au fost refuzată eliberarea licențelor UEFA. Cluburile „Milsami” (Orhei), „Zimbru” (Chișinău) și „Codru” (Lozova) au fost lipsite de dreptul de a participa la meciurile din noul sezon al Cupei Europene.

Timp cinci zile, aceste cluburi pot folosi dreptul de a contesta decizia adoptată de Federația Moldovenească de Fotbal.

Licența UEFA pentru a participarea la turneul feminin al Ligii Campionilor i-a fost acordată echipei „Agarista” din Anenii Noi.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Moldova, fotbal, cluburi
Tematic
Merită sau nu reunirea campionatelor de fotbal ale țărilor fostei URSS într-o singură ligă


Загрузка...