elicopter

Confirmat: Un elicopter moldovenesc s-a prăbușit în Afganistan, 12 persoane au murit

407
(reînnoit 20:07 02.09.2018)
Datele se concretizează, fiind pornită investigația pentru obținerea informațiilor suplimentare și stabilirea tuturor circumstanțelor zborului.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova anunță că a fost informată că, la data de 2 septembrie 2018, în Afganistan, la ora 3 UTC, elicopterul MI-8 MTV, cu numărul de înregistrare ER-MHR al companiei aeriene Valan International Cargo Charter, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară din Mazar-i-Sharif.

La bordul elicopterului se aflau 3 membri ai echipajului, cetățeni ai Ucrainei, și 11 pasageri, cetățeni ai Afganistanului.

Potrivit informației preliminare, în urma accidentului au decedat 2 membri ai echipajului și 10 pasageri.

Datele se concretizează, fiind pornită investigația pentru obținerea informațiilor suplimentare și stabilirea tuturor circumstanțelor zborului.

407
Tagurile:
elicopter, catastrofă aviatică, Afganistan
Tematic
Patru moldoveni au murit în catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş
Ministerul de Externe, despre moldovenii decedaţi în Coasta de Fildeş
Catastrofa aviatică din Coasta de Fildeş, cum au murit cei patru moldoveni

Video: Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău

62
(reînnoit 17:36 23.11.2020)
Alertă falsă cu bombă la Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Buiucani. Geniștii nu au depistat niciun obiect explozibil în incinta clădirii.

CHIȘINĂU 23 nov - Sputnik. În această după amiază, oamenii legii au fost alertați că în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, s-ar afla o bombă. Imediat, angajații, dar și cetățenii care se aflau în clădire au fost evacuați. La scurt timp, specialiștii au anunțat că niciun obiect explozibil nu se află în judecătorie.

În prezent, ofițerii încearcă să identifice cine a sunat la Serviciul 112 și a anunțat despre alerta cu bombă.

Totodată, oamenii legii au pornit un proces penal pentru "Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Dacă persoana va fi găsită, aceasta riscă amendă de până la 42 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore sau chiar până la doi ani de închisoare.

„La fața locului au fost antrenați specialiștii din domeniu. Este vorba despre batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU. Totodată, a fost solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh,” se arată într-un comunicat al Direcției de Poliție Chișinău. 

Poliția a fost alertată la ora 14:49 de către un bărbat vorbitor de limba rusă. Acesta a comunicat că în incinta Judecătorii Chișinău sediul Buiucani s-ar afla un obiect explozibil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

62
Tagurile:
alertă, Panică
Тема:
Viața în Chișinău
Tematic
FOTO: Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău


Загрузка...
Pavel Voicu

Moțiune simplă împotriva ministrului de Interne

126
(reînnoit 11:58 19.11.2020)
Fracțiunile PAS și PPDA au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne Pavel Voicu.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. O moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, a fost depusă de deputații Platformei DA. Moțiunea, prezentată de la tribuna centrală a Parlamentului de deputatul Dinu Plângău, a fost transmisă Biroului Permanent al Parlamentului și urmează să fie inclusă pe agenda ședinței de mâine.

În moțiune, ministrului de Interne i se cere prezentarea unui raport de activitate a MAI, mai ales în ceea ce privește „acțiunile din zona de securitate” de pe Nistru, „asigurarea securității cetățenilor, acțiuni pentru ordinea publică”.

Între altele, Platforma DA îi reproșează ministrului Pavel Voicu gestionarea ineficientă a combaterii grupărilor infracționale și a situației vizând „grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și asigurarea securității cetățenilor”.

Parlamentul s-a întrunit astăzi în ședință după o pauză de aproximativ două luni. Pe agendă sunt trecute peste 20 de proiecte de lege și hotărâri. Mai multe proiecte vizează sfera socială - fondurile de pensii facultative, modificări la legea cu privire la ocrotirea sănătății, la legea cu privire la supravegherea de stat a sănătății publice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

126
Tagurile:
PPDA, PAS, Pavel Voicu, Ministrul de Interne, moțiune simplă


Загрузка...
Vasile Bolea

Motivul pentru care PSRM a propus scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui

0
Deputatul PSRM Vasile Bolea, care este și președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, a explicat motivul pentru care deputații socialiști propun scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui țări.

CHIȘINĂU, 2 dec- Sputnik. Deputatul PSRM Vasile Bolea a precizat pentru Sputnik Moldova motivul pentru care socialiștii propun scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui țării și trecerea acestuia sub controlul Parlamentului. 

”Președintele nou ales este cetățean și al altui stat, adică are dublă cetățenie și a jurat credință altei țări. În aceste condiții, noi considerăm că acest lucru este unul dăunător pentru securitatea statului. Dacă Maia Sandu va renunța la dubla cetățenie, atunci vom reveni la discuții și vom propune alte modificări legate de activitatea SIS”, a declarat Vasile Bolea, deputat PSRM. 

Deputatul socialist, care deține și funcția de președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, spune că revenirea SIS-ului în subordinea Legislativului nu este ceva nou pentru țara noastră - până în 2019 a fost tot așa. 

”Republica Moldova este o țară parlamentară și este necesară consolidarea controlului parlamentar asupra sistemului național de securitate”, a mai spus Vasile Bolea. 

În această seara Maia Sandu a declarat că va contesta inițiativa socialiștilor la Curtea Constituțională, dacă aceasta va fi adoptată în plen. Totodată, ea a anunțat că mâine va organiza un protest în fața Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Fracţiunea PSRM, deputați PSRM, PSRM
Tematic
Deputați PDM și PPDA: Iată cine ar fi gata să facă coaliție cu PSRM
Fosta deputată PSRM, Elena Hrenova a murit


Загрузка...