Alegeri 2016

CEC le amintește cetățenilor - 10 iunie este ultima zi când mai pot face asta

50
(reînnoit 17:15 09.06.2021)
Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție o zi pentru a-și declara noul loc de ședere. Despre aceasta anunță Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Potrivit CEC, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât cea conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație, până în data de 10 iunie inclusiv, la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Această procedură îi va permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului nou de ședere și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. De precizat că declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Până în acum, CEC a înregistrat 17 concurenți electorali, iar alte două dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
Comisia Electorală Centrală, CEC
Tematic
Ce crede Dumitru Diacov despre crearea blocului PSRM-PCRM și șansele în alegeri
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Conducerea CEC s-a întâlnit cu ambasadorul SUA

Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul

125
(reînnoit 15:36 23.06.2021)
Conducerea Comisiei Electorale Centrale s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan. 

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente.

Totodată, aceștia au discutat despre organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.

"Alte subiecte de interes s-au referit la asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, acțiunile întreprinse de CEC pentru contracararea transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare, dar și realizările, de comun cu alte instituții ale statului, în vederea prevenirii răspândirii și infectării cu virusul COVID-19 în procesul de organizare a alegerilor", se arată într-un comunicat emis de CEC.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru ași alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
Dereck J. Hogan, alegeri, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Cum votează alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau reședință - Decizia CEC
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate
CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință


Загрузка...
Buletine de vot

CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate