Agricultură

Intenție de milioane: Producători moldoveni doresc livreze hrană bio grădinițelor

69
(reînnoit 09:59 03.12.2019)
Intenție salutară: un grup de producători ce practică agricultura ecologică și-ar dori să asigure cu hrană bio copiii din instituțiile preșcolare din Republica Moldova. Ei au solicitat suportul statului pentru un proiect-pilot.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a avut luni, 2 decembrie, o întâlnire cu un grup de producători de cereale care practică agricultura ecologică pe segmentul de producție de semințe ecologice, mijloace de protecţie a plantelor, tehnică agricolă şi consultanţă agronomică în Republica Moldova.

Salată „Olivie” cu cartofi
© Sputnik / Алексей Куденко

Pentru următorii cinci ani, acești producători își propun să mărească suprafața de teren agricol certificat eco cultivat până la 5.000 de hectare, potrivit lui Ion Perju.

În cadrul unui proiect pilot, ei sunt gata să asigure cu hrană bio pentru copii instituțiile preșcolare din Republica Moldova, a anunțat ministrul Agriculturii pe Facebook.

„Au o viziune clară despre dezvoltarea întregului lanț valoric, însă au nevoie și de mulți bani. Au solicitat suportul MADRM în vederea facilitării accesului la subvenții”, a scris Ion Perju.

Ministrul Agriculturii informează că va convoca „o ședință lărgită, pentru a discuta cu toți responsabilii despre prevederile legislației în acest sens” și despre cum pot fi susținute de către stat asemenea inițiative și proiecte-pilot.

Precizăm că Republica Moldova are peste 2,2 milioane de terenuri agricole, potrivit Cadastrului funciar. Numărul deținătorilor de terenuri cu destinație agricolă se ridică la 1 milion 330,9 mii de proprietari. Terenurile aflate în proprietate privată ocupă o suprafață de peste 1,89 milioane de hectare, care se află în proprietate a 1 milion 282 de mii de deținători.

69
Tagurile:
Producători moldoveni, producători agricoli, grădinițe, Produse BIO, Agricultură ecologică
Tematic
Ministrului Agriculturii spulberă mitul: Câte mere exportă Moldova în UE în realitate


Загрузка...