Nisporeni

Eveniment fără precedent la Nisporeni. Oamenii au așteptat de mult timp această schimbare

2624
(reînnoit 10:49 20.05.2019)
Un laborator didactic de micro vinificație va fi deschis la Școala profesională din Nisporeni. Evenimentul va avea loc marți, 21 mai.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Pe 21 mai, cu începere de la ora 13:00, la Școala profesională din orașul Nisporeni, va avea loc ceremonia de inaugurare a laboratorului de micro vinificație. Laboratorul a fost construit în cadrul Programului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului ”Filiera Vinului”, finanțat din sursele Băncii Europene de Investiții.

Deschiderea Laboratorului didactic de micro vinificație este o ultimă fază din proiectul investițional de modernizare a Școlii profesionale din Nisporeni. Instituția de învățământ este dotată și cu echipamente IT și utilajele necesare pentru clasele și laboratoarele de specialitate, unde pot fi realizate instruiri ce țin de tot procesul tehnologic de cultivare a viței de vie și producerea vinului, inclusiv altoirea butașilor.

Laboratorul a fost proiectat, construit și dotat în corespundere cu cele mai înalte standarde de calitate europene și prezintă o noutate în domeniul educațional pe filiera procesării produselor vinicole. În cadrul laboratorului este produs vin.

Elevii școlii profesionale dar și vinificatorii și viticultorii din regiune vor putea efectua testări a vinurilor, în special pentru aprecieri olfactive, cromatice și gustative.

Un alt laborator de acest fel, în Republica Moldova, ce corespunde tuturor standardelor impuse de UE, a fost reabilitat și dotat la Universitatea Tehnică a Moldovei.

În cadrul Programului „Filiera Vinului” s-au făcut investiții de 750 de mii de euro pentru construirea și dotarea laboratorului, dar și pentru achiziționarea tractoarelor și a utilajelor necesare pentru prelucrarea plantației de viță de vie aflată în gestiune școlii.

2624
Tagurile:
colegiu, viță de vie, vin, vinificație, Nisporeni
Tematic
Toți moldovenii vor merge duminică la Nisporeni - Vezi ce eveniment va avea loc


Загрузка...